Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Υπεραμύνεται των αποφάσεων για δημοτική αστυνομία - σχολικούς φύλακες ο Αντ. Σαμαράς - Μητσοτάκης: Υπό απόλυση όσοι δεν προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ

Των πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπεραμύνεται ο πρωθυπουργός, ενώ σημειώνει πως η συνολική πορεία της οικονομίας δεν αμφισβητείται "από πουθενά".

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Σαμαράς αναφέρει «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2% Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι. Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».


Διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που, όπως λέει, δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται, όπως σημειώνει, παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ.

Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι για τους οποίους, όπως αναφέρει, δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο.

«Γενικώς , το προβλέπουν - μερικοί,μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε» αναφέρει.

Ειδικότερα, τονίζει πως «παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστέρας, λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον κ. Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.

Για τον τωρινό κυβερνητικό σχήμα επισημαίνει πως ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Ο κ. Σαμαράς επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα». Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα». «Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα. Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» προσθέτει ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα» αφού το κλίμα για την οικονομία.

Πηγή:  naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπό απόλυση όσοι δεν προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ


Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα", όπως σημειώνει, "παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας", τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία αναφέρει: "Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία". Τονίζει, πάντως, πως "όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω".

Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου