Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Πορεία των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης



Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία. Κλειστές οι οδοί Σταδίου και Αιόλου.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης».

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε χτες το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης επικρίνει με δήλωσή του την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως σημειώνει, «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης είχε συνάντηση με εξαμελή αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσσυβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συζήτηση διαπιστώθηκε, ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται, ότι η τρόικα διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ζητά να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου