Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βενιζέλος: Διοικητική αστυνομία θα γίνει η Δημοτική Αστυνομία

Την αξιολόγηση της δημοτικής αστυνομίας και την ένταξή της ως διοικητική αστυνομία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να καλύπτει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ στο Ηράκλειο.


"Η απόφασή μας για την Δημοτική Αστυνομία είναι να γίνει μια αξιολόγηση αυτής της υπηρεσίας, αυτής της δομής, να ενταχθεί ως διοικητική αστυνομία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύπτει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητές της. Όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρεί ότι έχει ανάγκη από αστυνόμευση. Γιατί φυσικά πρέπει να υπάρχει ευταξία στις πόλεις και γιατί πρέπει να καταπολεμούνται μορφές παρανομίας, οι οποίες τελικά πλήττουν την οικονομία. Το υγιές εμπόριο", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι θα αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια και απόλυτη διαφάνεια. "Κατ’ αρχάς υπάρχουν μεγάλες ειδικότητες υγειονομικές, οι οποίες είναι απολύτως χρήσιμες για τις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας και όπου το νέο Τεχνικό Λύκειο που πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί στη χώρα μας, να ψηφιστεί ο νόμος και να λειτουργεί, θα αναδείξει την ανάγκη για ειδικότητες, φυσικά αυτές οι ειδικότητες θα διατηρηθούν στην εκπαίδευση για να ανταποκριθούν στη ζήτηση που θα έχουν από τους μαθητές. Γιατί μια πολύ μεγάλη αλλαγή που πρέπει να γίνει, είναι το νέο Τεχνολογικό Λύκειο", υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη στέρηση εσόδων υπολογισμένη και επανέλαβε ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα.  "Οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου. Δεν έχουμε πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης", υπογράμμισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. "Τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εδώ το μικρό Λουξεμβούργο αυτή τη στιγμή είναι σε πολιτική κρίση. Η Ιταλία, η Γαλλία πιέζεται, η Ισπανία είναι σε πολιτική κρίση. Η Πορτογαλία αυτή τη στιγμή σε πολύ μεγάλο βαθμό μείωσε την αξιοπιστία της λόγω της πολιτικής κρίσης και η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας πολιτικής σταθερότητας, η οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιηθεί ως πλεονέκτημα για να βγούμε οριστικά από αυτή την περιδίνηση στην οποία ζούμε τόσα χρόνια", σημείωσε.

"Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Να εφαρμόσουμε μεταρρυθμιστικές πολιτικές που δίνουν στους Έλληνες ένα καλό κράτος στην υπηρεσία της ανάπτυξης και του πολίτη", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ερωτήση αν τον ικανοποιεί η Νέα Δημόσια Τηλεόραση , ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι είναι μια μεταβατική κατάσταση ανάγκης.

"Tώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο. Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος.

Πρέπει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να ανταποκριθούν και να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων θέσεων, ώστε με ομαλό τρόπο να μεταβούμε από το σχήμα αυτό στο οριστικό το οποίο θα γίνει, όπως ακριβώς θα μας το υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες, τα διεθνή μέσα τα οποία θα βοηθήσουν, έτσι όπως το φαντάζεται ο Έλληνας πολίτης. Δεν μπορεί όμως να μην εκπέμπεται ένα σήμα ενημέρωσης. Άρα η εκπομπή αυτή η προσωρινή καλύπτει τις ανάγκες συμμόρφωσης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας", τόνισε.

"Σας στενοχωρεί το γεγονός ότι η σημερινή επίσκεψή σας στην Κρήτη δεν θυμίζει προηγούμενες επισκέψεις σας;" ήταν μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια. Η κοινωνία είναι διαφορετική, αλλά εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρει τη λύση στη δημαγωγία, το λαϊκισμό και το εμπόριο ελπίδας, θα κάνει ένα λάθος που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου