Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ένταση με το καλημέρα σας στη Βουλή στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Τα... όργανα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου άρχισαν από πολύ νωρίς στη Βουλή. Για κυβέρνηση ανδρείκελο έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνη, που... μάλωσε με τον Γιάννη Μιχελάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.



Με ένταση ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 19 Ιουλίου και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τη σύντμηση της διαδικασίας επεξεργασίας.

Λαφαζάνης: Πραξικοπηματικές και παράνομες οι διαδικασίες - Ντόρα: Σοβαρευτείτε«Δικτατορία της τρόικας, με κυβέρνηση ανδρεικέλων» κατήγγειλε, στην επί της διαδικασίας συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι «κυριαρχεί η αυθαιρεσία», αποτελείται από 108 άρθρα που είναι ουσιαστικά αυτοτελή νομοσχέδια. «Αν ευτελίζετε τις διαδικασίες, δεν θα τις ευτελίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ο κ. Λαφαζάνης, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για «απαράδεκτες διαδικασίες, δεν συμφωνούμε, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Οι διάλογοι της οργής...

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όσες διατάξεις και να φέρνετε να απαλλάσσετε τις διοικήσεις των οργανισμών για τα αίσχη που κάνουν θα δώσουν λόγο, και εσείς θα δώσετε λόγο

Γιάννης Μιχελάκης: Μας απειλεί ο συνάδελφος;
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Η λογοδοσία δεν είναι απειλή, δεν θα την αποφύγετε
Γιάννης Μιχελάκης: Ο τρόπος και το ύφος σας είναι
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις διαδικασίες, δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα και επιφυλασσόμαστε
Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι δυνατόν να λέτε ότι οι διαδικασίες της Βουλής είναι παράνομες;
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πραξικοπηματικές και παράνομες
Ντόρα Μπακογιάννη: Να σοβαρευτείτε
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Εσείς να σοβαρευτείτε

«Δεν ακολουθούμε διαδικασίες κατεπείγοντος, όπου όλα συζητούνται σε ένα άρθρο. Απλώς η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου έρχεται πιο κοντά» παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σε ψηφοφορία επί της διαδικασίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση για συντετμημένες διαδικασίες επεξεργασίας του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος, όπως και των ορίων της αστικής δημοκρατίας».

«Ναι στη σύντμηση, αλλά με ανοικτά αυτιά, γιατί όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν χωρίς διαβούλευση» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Α. Ξυροτήρη. «Μας είναι αδιάφορη η διαδικασία, αφού έτσι κι αλλιώς αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσετε» ανέφερε, από πλευράς Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Κατά της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκε και ο Νότης Μαριάς των ΑΝ.ΕΛΛ.«Δικτατορία της τρόικας, με κυβέρνηση ανδρεικέλων» - Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο πλαίσιο της ακρόασης φορεών, συμφωνήθηκε να κληθούν, αύριο, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ (μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και των σχολικών φυλάκων), της ΚΕΔΕ, της ΟΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ), της ΑΔΕΔΥ (επικουρούμενης από τα προεδρεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της ΟΛΜΕ), της ΠΟΕ-ΔΟΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ.

(Αναδημοσίευση από : newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου