Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή ΣΔΑ Θεσσαλονίκης στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων

Θεσσαλονίκη, 10 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.


Στελεχώνεται από προσωπικό με τη υψηλότερη ακαδημαϊκή επάρκεια στο σύνολο της Ελληνικής Δημόσιας και Δημοτικής Διοίκησης, προσωπικό που στην συντριπτική του πλειοψηφία προσλήφθηκε από αδιάβλητες διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Αντιπροσωπεύει μία από τις πιο αξιόλογες επενδύσεις του Ελληνικού Κράτους, μέσω της αρχικής εκπαίδευσης στις Σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας και της διαρκούς μετεκπαίδευσης του προσωπικού από το ΕΚΔΔ.

Ασκεί 30 αρμοδιότητες διοικητικού και αστυνομικού χαρακτήρα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ευνομία, την τήρηση της τάξης εντός των ορίων του κάθε Δήμου και συνακόλουθα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στηρίζει την οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ, υποκαθιστώντας τις συνεχώς μειούμενες κρατικές επιχορηγήσεις (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κτλ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

Να αναγνωρίσετε τον παράλογο, άδικο και επιζήμιο χαρακτήρα της απόφασης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Να δείξετε την έμπρακτη συμπαράστασή σας και να μην περιοριστείτε σε συμπαράσταση με ευχολόγια αντιθέτως , καταψηφίζοντας το άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας να προηγηθεί σοβαρή διαβούλευση με την ΚΕΔΕ και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, αποδεικνύοντας ότι ζούμε σε οργανωμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Να αφιερώσετε πέντε λεπτά από τον χρόνο σας και να αναλογιστείτε ότι με μία απλή καταψήφιση του άρθρου με την παρούσα του μορφή, (η οποία δεν εξασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας) διασφαλίζετε την αξιοπρεπή διαβίωση 3500 οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου