Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας - «Έφοδος» στα γραφεία Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ - Μπλακ άουτ στους Δήμους με καταλήψεις

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα δημοτικοί αστυνομικοί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Αθηνάς, όπου κατέληξε η πορεία. Επί ποδός και τα συνδικάτα που πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας

Η μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών ξεκίνησε από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέρασε από τη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ). Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ολοκληρώθηκε η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.
Πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας
Στις 20.00 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), ενώ συγκεντρώσεις έχουν εξαγγελθεί και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο.

Για την Παρασκευή αποφασίστηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως το λήξη του ωραρίου, ενώ την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία και εξετάζεται το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.
Την Τρίτη 16 Ιουλίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

Αναφορικά με το δήμο Αθηναίων, οι εργαζόμενοι θα παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο κ. Καμίνη να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων.

«Κόκκινο» χτυπά η θερμοκρασία στους δήμους όλης της χώρας, με τους εργαζομένους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρούν σε καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών, αντιτιθέμενοι στο πρόγραμμα των απολύσεων και της κινητικότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Μπλακ άουτ στους Δήμους με καταλήψεις
Στην αλυσίδα των αντιδράσεων μπαίνουν και οι αιρετοί, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από τους 325 δήμους της χώρας οι 100 βρέθηκαν χθες υπό κατάληψη με αποφάσεις του συλλόγου των εργαζομένων ή ακόμη και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σήμερα αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. Ενδεικτικά στην Αττική υπό κατάληψη βρέθηκαν χθες δημοτικά καταστήματα σε Αθήνα, Ν. Ιωνία, Βριλήσσια, Αγιο Δημήτριο, Ελληνικό, Ν. Σμύρνη, Νίκαια, Αιγάλεω, Γλυφάδα κ.α. Εξω από το κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων είχαν από νωρίς χθες το πρωί συγκεντρωθεί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ όλοι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν, επίσης, πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη οι δημοτικοί υπάλληλοι προχωρούν από σήμερα σε κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου, σύμφωνα με χθεσινή τους απόφαση. Το Δημαρχείο, άλλωστε, ήταν ουσιαστικά και χθες υπό κατάληψη, με τις περισσότερες δημοτικές υπηρεσίες να μη λειτουργούν. Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκονταν από το πρωί στις εισόδους του Δημαρχείου εμποδίζοντας την είσοδο των πολιτών και περιμένοντας να φτάσει εκεί η πορεία των δημοτικών αστυνομικών, που διέσχιζε τους κεντρικούς δρόμους με αναμμένους φάρους και σειρήνες, μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο. Στη συνέλευση μίλησε και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είπε στους εργαζομένους πως στέκεται στο πλευρό τους.

Ο ίδιος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο, με στόχο να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως «είμαστε σε συνεχή κινητοποίηση».
Στην Κρήτη οι περισσότεροι δήμοι επί της ουσίας υπολειτουργούν και οι εργαζόμενοι προχώρησαν χθες σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, πορείες και συγκεντρώσεις.

Στην Πάτρα οι δημοτικοί αστυνομικοί μαζί με άλλους δημοτικούς υπαλλήλους προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στα διόδια του Ρίου, τα οποία και «άνοιξαν» για μία ώρα. Σήμερα το απόγευμα διοργανώνεται συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου.

Στην Ηγουμενίτσα, ο δήμαρχος και τα 15 από τα 17 μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι υποβάλλουν την παραίτησή τους στον υπουργό Εσωτερικών και το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, προκειμένου να αποφασίσουν για τη περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης. Εντονος είναι ο προβληματισμός όλων για το πώς πρέπει να αντιδράσουν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Εκτός από τα ζητήματα της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, οι αιρετοί αντιδρούν και στο νέο πλαίσιο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για τα οικονομικά των ΟΤΑ, βάσει του οποίου όλες οι οικονομικές δραστηριότητες θα πρέπει να προεγκρίνονται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας που εδρεύει στο ΥΠΕΣ.

Παρά τις κινητοποιήσεις, οι κοινωνικές υπηρεσίες (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λπ.) δούλευαν χθες στους περισσότερους δήμους της χώρας, ενώ και η αποκομιδή των απορριμμάτων γινόταν μέχρι χθες χωρίς προβλήματα.

Εκτιμάται πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ κρατά ως τελευταίο χαρτί τα σκουπίδια, ώστε να εντείνει με αυτόν τον τρόπο την πίεση προς την κυβέρνηση. Μία από τις προτάσεις που εξετάζεται είναι οι κατά τόπους σύλλογοι εργαζομένων να παίρνουν ξεχωριστά απόφαση για διακοπή της αποκομιδής, καταλήψεις δημαρχείων κ.λπ. και η ΠΟΕ-ΟΤΑ να καλύπτει τις κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία, άλλωστε, προτίθεται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου