Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στους εργαζομένους - Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 723

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά ενεργοποίησε το μηχανισμό καταστολής, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχωρώντας σε συλλήψεις συναδέλφων κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο των απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και της διάλυσης του Δημοσίου Τομέα.

          Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης δια του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που στόχο έχουν να πλήξουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το δικαίωμα στην εργασία, την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

          Οι συλλήψεις των πέντε συναδέλφων που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις (αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα)  αποσκοπούν στο να ανακόψουν το κίνημα των εργαζομένων κατά των απολύσεων που κορυφώνεται με δυναμικές κινητοποιήσεις την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, ημέρα ψήφισης των πολυνομοσχεδίου «γκιλοτίνα».

          Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωτικά, μαζικά και δυναμικά για την αναστολή-ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας.

         
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Η Εκτελεστική  Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το κλίμα καταστολής και αστυνομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση προχωρώντας σε  συλλήψεις εργαζομένων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατά τη σημερινή κινητοποίηση και διαμαρτυρία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο των απολύσεων και της διάλυσης του Δημοσίου Τομέα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να προχωρήσουν στην άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους είναι και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Δημήτρης Τσιχλάκης.

 Προειδοποιούμε ότι η επιχείρηση καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων ούτε θα αναστείλουν τους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. 
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου