Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των ΕΕΚΕ Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης με εκπροσώπους της Δημοτικής Αστυνομίας

 
Έγινε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στις 11 π.μ. συνάντηση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Εσωτερικών και της ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Αλέξης Μητρόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, και Αφροδίτη Σταμπουλή.


  • Εκδηλώθηκε η απόλυτη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων για προστασία της δουλειάς τους. Δηλώθηκε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που οδηγεί στις απολύσεις. Η Δημοτική Αστυνομία, ένστολη και άοπλη, ασκεί συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες με κοινωνικό και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Οποιοδήποτε σενάριο κατάργησής της ισοδυναμεί με αποδυνάμωση των (ήδη αποδυναμωμένων) Δήμων από πλευράς πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένος ότι ακολουθούν και άλλες διώξεις προσωπικού των Δήμων, αφού στόχος είναι η διάλυση των Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη μεταφορά κοινωφελών δραστηριοτήτων στους ιδιώτες (βρεφονηπιακοί σταθμοί, συλλογή απορριμμάτων) και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.
  • Παράλληλα δόθηκε στους εργαζόμενους η Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Δεκέμβριο του 2012 και δεν έχει ακόμα συζητηθεί στη Βουλή, όπου προτείνεται συγκεκριμένα η κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων βάσει των οποίων γίνονται οι τωρινές απολύσεις.
  • Υπογραμμίστηκε ότι σε κάθε περίπτωση οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων η ενημέρωση του κόσμου και η κινητοποίηση της κοινωνίας είναι οι αποτελεσματικότεροι τρόποι για την απατροπή αυτής της πολιτικής, για την ανατροπής αυτής της κυβέρνησης.
 ΕΕΚΕ Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου