Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μικροεντάσεις στην πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ - Οι δημοτικοί υπάλληλοι έπιασαν τον ύπνο την αστυνομία κι έφτασαν έξω από το Μαξίμου

- Με τις μοτοσικλέτες τους ανέβηκαν ανάποδα την Ηρώδου Αττικού, που ΔΕΝ είχε αποκλειστεί
- Νωρίτερα υπάλληλοι των Δήμων  και της Δημοτικής Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή
- Αντιπροσωπεία δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε με τον Ελ. Βενιζέλο
- Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα στις 8 το βράδυ
- Τη Συγγρού και την Ιπποκράτους απέκλεισαν νωρίτερα δημοτικοί αστυνομικοί

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή.

Μόνο ένα περιπολικό βρισκόταν στην είσοδο της Ηρώδου Αττικού απο την πλευρά της Β. Κωνσταντίνου. ΦΩΤΟ NEWSIT
Μόνο ένα περιπολικό βρισκόταν στην είσοδο της Ηρώδου Αττικού απο την πλευρά της Β. Κωνσταντίνου
Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέβηκαν την Β. Κωνσταντίνου, έστριψαν, μπαίνοντας ανάποδα στην Ηρώδου Αττικού που ΔΕΝ ήταν αποκλεισμένη απο την αστυνομία κι έφτασαν μπροστά απο το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.

Αστυνομικοί της ομάδας Δ περικύκλωσαν το βαν που βρισκόταν μπροστά απο την πορεία ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ.Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποχώρησαν από το δρόμο και συνέχισαν τη μηχανικίνητη πορεία τους.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν στάση στο υπ. Εργασίας. ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν στάση στο υπ. Εργασίας
Οι δημοτικοί υπάλληλοι  που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα στην οποία, συμφωνα με πληροφορίες, θα συμπεριληφθούν χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Στην πλατεία Καραϊσκάκη με τις μηχανές τους συγκεντρώθηκαν δημοτικοί υπάλληλοι. ΦΩΤΟ NEWSIT
Στην πλατεία Καραϊσκάκη με τις μηχανές τους συγκεντρώθηκαν δημοτικοί υπάλληλοι

Συγκέντρωση μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. ΦΩΤΟ NEWSIT
Συγκέντρωση μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη
Στις 8 το βράδυ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα με τους υπαλλήλους των Δήμων να δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν ολονυχτία. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει και η ΓΣΕΕ.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Πήραν διαβεβαίωση οι δημοτικοί αστυνομικοί ότι δεν θα απολυθούν
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που φάνηκαν να διαχωρίζουν τη θέση τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους δήμους από το πρωί πραγματοποιούν δικές τους κινητοποιήσεις.


Μητσοτάκης: όσοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ δεν έχουν λόγο να φοβούνται
Αρχικά απέκλεισαν την είσοδο της ΝΔ όπου τόσο από τον ίδιο τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον Γραμματέα της ΝΔ Α. Παπαμιμίκο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα ενταχθούν σχεδόν στο σύνολό τους σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες των δήμων.
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα γραφεία της ΝΔ ΦΩΤΟ NEWSIT
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα γραφεία της ΝΔ
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στη Δημοτική αστυνομία απέκλεισαν την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ ενώ αμέσως μετά κινήθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Συνάντηση με Βενιζέλο
Αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η λέξη "διαθεσιμότητα" από την τροπολογία. Ζήτησαν επίσης αυτό να γίνει το επόμενο διήμερο αλλιώς, όπως είπαν, θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Κατα δήλωση εκπροσώπου τους ο κ. Βενιζέλος τους απάντησε οτι θα εξετάσει το αίτημά τους.

Πηγή: http://www.newsit.gr/d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου