Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Κινητικότητα εκ του προχείρου...» και διάφορα άρθρα για τη μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Παραθέτουμε διάφορα παρασκηνιακά και μη άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στην προσπάθεια να εκμαιεύσουμε απαντήσεις για το τι έχει συμβεί..


Μιχελάκης νίπτει τας χείρας του, "γαλάζιοι" στα κεραμίδια


Τα σενάρια μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την απόλυση ορισμένων εξ αυτών σε μελλοντικό χρόνο, έχουν προκαλέσει σοβαρό "βραχυκύκλωμα" στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση υπουργός, Γ. Μιχελάκης, νίπτει τας χείρας του και δηλώνει ότι... δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη "φαεινή" ιδέα. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών φέρονται να χρεώνουν τα περί μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη και, δευτερευόντως, στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Πάντως, ο Γ. Μιχελάκης έδωσε χθες τη διαβεβαίωση στην ΠΟΕ ΟΤΑ ότι δεν κατατέθηκε η πρόταση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόβλημα, όμως, για την κυβέρνηση δεν είναι μόνο η δυσφορία του υπουργού Εσωτερικών για την κυβερνητική πρόταση προς την τρόικα, την οποία έμαθε... από τις εφημερίδες. Στα κεραμίδια έχουν ανέβει και "γαλάζιοι" βουλευτές, οι οποίοι, μάλιστα, απειλούν με καταψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου, αν και όταν έρθει στη Βουλή. Για "αρπαγή 3.500 δημοτικών αστυνομικών κατά παράβαση του Συντάγματος" έκανε χθες λόγο ο Ν. Κακλαμάνης, ενώ ο βουλευτής Τρικάλων, Μ. Ταμήλος, προειδοποίησε χθες, μέσω Σκάι, ότι "δεν ψηφίζει μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών". Μένει, βεβαίως, να φανεί αν η σχετική "ιδέα" θα περάσει από τη Βουλή ή το Μαξίμου θα "αρκεστεί" σε μία κοινή υπουργική απόφαση...

Πηγή: Αυγή

Μύθευμα ότι ο Μιχελάκης είπε πως δεν γνώριζε για τη δημοτική αστυνομία 


Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ποτέ δεν ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ΠΟΕ - ΟΤΑ πως δεν γνώριζε την πρόταση της κυβέρνησης για την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία.

Μετά την κατηγορηματική δήλωση του ιδίου του προέδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλου στο iefimerida.gr με την οποία αρνήθηκε ότι υπήρξε τέτοια δήλωση ή αναφορά, στη συνέχεια το ΑΠΕ - ΜΠΕ με νεότερη δημοσίευσή του ουσιαστικά διαψεύδει και το ίδιο την πληροφορία που νωρίτερα είχε μεταδώσει.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται τελικά η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα Ενα από τα κύρια θέματα συζήτησης, σε ό,τι αφορά τη δημοσία διοίκηση, είναι το θέμα της μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και 
της Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι.«Οταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας.»

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν για το θέμα που δημιουργήθηκε ότι πρόκειται για προβοκάτσια και αναρωτιόντουσαν ποιος την οργάνωσε και τι στόχο είχε.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο κ. Μαζούχ και οι... «κουκουλοφόροι»


«Τσίτα τα γκάζια» για απολύσεις ή μετακινήσεις στο Δημόσιο ζήτησαν όμως και οι τροϊκανοί. Στη σύσκεψη της Παρασκευής μάλιστα ο τροϊκανός, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μαζούχ (φωτογραφία), ο οποίος, να σημειώσω, στις διαπραγματεύσεις εμφανίζεται ως ο πλέον σκληρός, είπε στους υπουργούς που συνάντησε ότι πρέπει η Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθεί (ενσωματωθεί) προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ορισμένοι από τους συνομιλητές του, υπουργοί, είχαν μία και μόνη απορία (την οποία την έλεγαν μεταξύ τους): «Πώς ξαφνικά η τρόικα ανακάλυψε τη Δημοτική Αστυνομία; Κάποιος τούς το είπε». Αλλά, όπως έμαθα, οι υπουργοί δεν ασχολήθηκαν (προς το παρόν) με πιθανούς... «κουκουλοφόρους», απλώς ζήτησαν λεπτομέρειες. Και ιδού ποια ήταν τα επιχειρήματα των τροϊκανών...

Πρώτα απ' όλα τούς είπαν ότι η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (και όχι των δήμων). Δεύτερον, ότι οι της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερα με την ενσωμάτωσή τους στο υπουργείο και, τρίτον, ότι το... θέλουν και οι ίδιοι της Δημοτικής Αστυνομίας. Τώρα, πώς κατάλαβαν ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θέλουν να διαλυθούν και να ενσωματωθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, είναι άλλο ένα ζήτημα. Εκείνο όμως που είναι γεγονός είναι ότι λίγο αργότερα εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών περικύκλωσαν το γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκου και του ζητούσαν επιμόνως εξηγήσεις.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ 

Κινητικότητα εκ του προχείρου...


Πλάκα έχουν! Αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε κάθε είδους κόλπο για να αποφύγει τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού ανακάλυψε τις μετατάξεις, την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους όρους, βρήκε τη «μαγική λύση» να βαφτίσει το κρέας, ψάρι! Θα διαλύσει, λέει, τις δημοτικές αστυνομίες για να μεταφέρει τους εργαζόμενους των δήμων στην ΕΛ.ΑΣ. για εργασίες γραφείου. Μωρέ, μπράβο, ελληνική ευρηματικότητα! Οι «κουτόφραγκοι» δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τέτοια επανίδρυση του κράτους.

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική κυβέρνηση κοροϊδεύει ημάς και αλλήλους, δηλαδή τους τροϊκανούς. Αντί να αποκεντρώνει το κράτος θέλει να το συγκεντρώσει για να δείξει κινητικότητα εκ του προχείρου. Δεν έχει αποτιμηθεί η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας -αν και μια εμφανής βελτίωση είναι το πάρκινγκ στους δρόμους, για το οποίο αμελούσε η κρατικοκεντρική Τροχαία- και δεν ξέρουμε αν μπορεί να αποτιμηθεί αφού οι υπουργοί ήταν πάντα φειδωλοί στην παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως και να έχει το πράγμα, όμως, αυτό που γίνεται σε όλες τις πόλεις του κόσμου μπήκε -με μεγάλη καθυστέρηση- σε ρότα και στην Ελλάδα. Υστερα από τόσα βάσανα, τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, τόσους νόμους, τόσες εγκυκλίους, τόσες διαταγές, κάποιοι φωστήρες της κυβέρνησης, προκειμένου να μην κάνουν την δουλειά τους βρήκαν τη «λύση». Να διαλύσουν ένα έργο εικοσαετίας για μια προσωρινή θετική αξιολόγηση της τρόικας. Διότι ακόμη κι αν τα διαλύσουν όλα και μασκαρέψουν τους δημοτικούς σε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., το πρόβλημα του συγκεντρωτικού κράτους, που δεν μπορεί να μοιράσει δύο οργανισμών αρμοδιότητες, θα μεγεθυνθεί. Το ελληνικό κράτος δεν απέτυχε μόνο επειδή είναι μεγάλο. Απέτυχε κυρίως διότι είναι συγκεντρωτικό. Παραγωγικές λειτουργίες που έπρεπε να είναι στην αγορά (π.χ. ηλεκτρισμός, αερομεταφορές κ.α.) περνούσαν από τα γραφεία των υπουργών· πολλάκις με το αζημίωτο. Τοπικές λειτουργίες που έπρεπε να ανήκουν στους δήμους, περνούσαν επίσης από τα γραφεία των υπουργών. Τώρα μάς λένε ότι, προκειμένου να δείξει η κυβέρνηση ότι κάτι κάνει, θα πρέπει να αποκτήσει ο κ. Δένδιας την αρμοδιότητα να ελέγχει και το παράνομο παρκάρισμα στη Φλώρινα! Δεν αφήνουν τις εξυπνάδες και να σοβαρευτούν, διότι η χώρα χρεοκοπεί κι αυτοί μετακινούν στολές μεταξύ δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών! Νισάφι πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου