Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας & η Ένωση Αστυνομικών Υπαλήλων Λάρισας για τη μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

«ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛ.Α.Σ»

Για ακόμη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να προβληματιστούμε για ποια αναδιάρθρωση άραγε συζητάμε και σε ποιο στόχο θέλουμε να κατευθυνθούμε ως φορείς που θα βιώσουν και κυρίως θα εφαρμόσουν τα αποτελέσματα της επικείμενης Αναδιάρθρωσης. Η Κυβέρνηση ως φαίνεται έχει αποφασίσει την μετάταξη 3.500 Δημοτικών Υπαλλήλων στο Σώμα της Αστυνομίας με συνοπτικότατες διαδικασίες.

Ανησυχούμε για το πώς μία τέτοια κίνηση θα έχει περισσότερα οφέλη παρά κόστη. Η προχειρότητα και η μελέτη «ωρών» επί του θέματος μόνο επαγωγικά προβλήματα θα επιφέρει και κυρίως πλήττει την αξιοπιστία της καλής πρόθεσης για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μαχόμαστε για να έχουμε μία Αστυνομία απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μαχόμαστε να εγκαταλείψουμε επιτέλους καθήκοντα αστυνόμευσης που μπορούν να εκπληρωθούν από άλλους αρμόδιους φορείς. Μαχόμαστε να σταματήσουμε να αισθανόμαστε ως «η εύκολη λύση» απορρόφησης καθηκόντων. Καλούμε την Κυβέρνηση να επαναξιολογήσει την θέση της και να σκεφτεί ότι το θέμα της Ασφάλειας της Κοινωνίας είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τέτοιες «βίαιες» και «πρόχειρες» παρεμβάσεις.

Στην παρακάτω ηλεκτρονική δ/νση παρατίθεται οπτικό υλικό από Ενημέρωση των μελών της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, σχετικά με την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο εν λόγω οπτικό υλικό από το κανάλι της Βουλής δίδεται η δέσμευση για απαγκίστρωση της Αστυνομίας από «πάρεργα» εν όψει σχεδιασμού της νέας Αναδιάρθρωσης. Δυστυχώς διαπιστώνουμε το ακριβώς αντίθετο. Εκφράζουμε την απογοήτευση μας και έστω αυτήν την στιγμή καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το μείζον αυτό ζήτημα.

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#9623c9f3-c0ff-44a2-9434-8dc2bcf44629

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πηγή: http://www.eakm.gr/


Ανακοίνωση Ένωσης Λάρισας για την ένταξη των Υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.


-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 5 Ιουλίου 2013

Π Ρ Ο Σ :1.  Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2.  Μ.Μ.Ε.
3.  Μέλη Ε.Α.Λ.                                                        

Θ έ μ α : « Σχέδιο περί ένταξης προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία»
Έκπληξη αναστάτωση και τεράστιο προβληματισμό ,επέφεραν στις τάξεις των συναδέλφων ,οι πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με την ένταξη των Υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία.
Την ώρα που Ειδικές Δυνάμεις του Σώματος δίνουν μάχη με παραστρατιωτικούς ληστές –δραπέτες φυλακών και οι συνάδελφοί μας σε όλη την επικράτεια κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ,ένας ακόμη ΄΄σχεδιασμός΄΄ ,προστίθεται στην υποτιθέμενη προσπάθεια αναβάθμισης του σώματος.
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί το πάγωμα των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία για δύο έτη ,η εξαγγελία για κατάργηση περίπου 7.000 κενών οργανικών θέσεων, μάχιμων αστυνομικών και η μετακίνηση με τη διαδικασία της κινητικότητας υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. ,οι οποίοι ακόμη ψάχνουν καρέκλα να καθίσουν!!
Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που διανύει η χώρα μας με την εγκληματικότητα ,παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες ,να χτυπάει κόκκινο ,δηλώνουμε ότι ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας ,απαιτούμε ένα σύγχρονο σχεδιασμό ,για μια καλύτερη αστυνόμευση υπό ένα νομικό πλαίσιο ,το οποίο θα στηρίζει το μάχιμο Αστυνομικό στην καθημερινή του μάχη για τη δημόσια Τάξη και Ασφάλεια.
Είμαστε στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας για ότι αποφασίσει περιμένοντας επιτέλους έναν σχεδιασμό ο οποίος θα λύνει και δε θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματά μας..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πηγή: http://enastyl.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου