Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Αρ. σχετ. :14 /2013                                               Θεσσαλονίκη 11.07.2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εν μια νυκτί η Κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει τον φορέα της Δημοτικής Αστυνομίας και να αναστατώσει τους εργαζομένους δημοτικούς αστυνομικούς. Να αμφισβητήσει την αποδοτικότητα  της Δημοτικής Αστυνομίας και να θέσει στο περιθώριο εργαζομένους με την υπόσχεση της μετακίνησής τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Είναι  υποχρέωση μας να συμπαρασταθούμε ως εργαζόμενοι στους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας και να παρατάξουμε την εργασιακή αλληλεγγύη μας στον στοχευόμενο  από την Κυβέρνηση κλάδο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ως συνδικαλιστικός φορέας μέσα στην Ελληνική Αστυνομία από τις αρχές της πρόσληψής μας  έως σήμερα, λειτουργώντας με ανιδιοτελή κριτήρια προσβλέπαμε και προσβλέπουμε στην προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας μέσα από ένα πλαίσιο που εντάσσεται στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας , στην κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην εδραίωση του αισθήματος  ασφαλείας των πολιτών αυτής της χώρας.

Δεν είμαστε σε θέση και δεν θα επιδιώξουμε να  τοποθετηθούμε απέναντι στην απόφαση της ένταξης ή μη των Δημοτικών  Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία. Οφείλουμε όμως πέραν της εργασιακής αλληλεγγύης που έχουμε χρέος να επιδείξουμε απέναντι στους εργαζόμενους να θέσουμε επί τάπητος το ζήτημα του τρόπου αφομοίωσης στο ενδεχόμενο της οριστικής απόφασης ένταξης των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. . 

Αυτή οφείλει το Αρχηγείο να την πραγματοποιήσει μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο  εκπαίδευσης και επιμόρφωσης αφού οι ένστολοι θα πρέπει να μετεξελιχθούν και σε ένοπλο αστυνομικό προσωπικό. Είναι ζήτημα ευθύνης για το ίδιο το Αρχηγείο να διατηρήσει την εργασιακή ηρεμία στους κόλπους της  και να αποδείξει πως τέτοιες αφομοιώσεις μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τις εσωτερικές αντιπαλότητες του παρελθόντος , με ωριμότητα και σοβαρότητα. 

Στις ενέργειες αυτές η Φυσική Ηγεσία διευκολύνεται αλλά και έχει χρέος να εκμεταλλευτεί νέο προσωπικό το οποίο κατά το παρελθόν εισήχθη στο Δημόσιο με όμοιες  διαδικασίες πρόσληψης αξιοκρατικά – μέσω ΑΣΕΠ – με τον κλάδο μας , με γνώσεις και μορφωτικό επίπεδο υψηλό και με εμπειρία στην επικοινωνία με τους πολίτες.

Ως κλάδος που δοκιμαστήκαμε στο παρελθόν με τις επιλογές της προϊστάμενης Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας  ζητούμε από την Ηγεσία - μετά την οριστική  απόφαση για την ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών - να αναλάβει πρωτοβουλία διαλόγου με την παρουσία όλων των συνδικαλιστικών φορέων ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και η αφομοίωση των νέων εργαζομένων να πραγματοποιηθεί μέσα από ένα υγιή αντικειμενικό και αξιοκρατικό πλαίσιο χωρίς να θίγει δικαιώματα των ήδη εργαζομένων αστυνομικών.

Τέλος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η τοποθέτησή μας όταν δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ. με νέο προσωπικό να είμαστε αντίθετοι , την ώρα που όλες οι ομοειδής συνδικαλιστικές οργανώσεις τα τελευταία χρόνια μιλάνε για έλλειψη προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. και  για καταστρατήγηση του ωραρίου λόγω λειψανδρίας.

Αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας σήμερα , τους καταθέτουμε την συνδικαλιστική μας συμπαράσταση στις αποφάσεις τους και την στάση τους και από την δική μας πλευρά στην περίπτωση της ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ. θα επιδιώξουμε οι συνάδελφοι μας να αγκαλιάσουν και να έχουν άριστη συνεργασία με τους νέους αστυνομικούς.


Πηγή: Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου