Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αντιδράσεις για τις μετατάξεις δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛΑΣ - Δηλώσεις εκπροσώπου της Γραμματείας Δημ. Αστυνομίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Εντονες αντιδράσεις αλλά χωρίς καμιά έγκυρη πληροφόρηση προκάλεσαν δημοσιεύματα που θέλουν 4.000 δημοτικούς αστυνόμους να μετατάσσονται στην ΕΛΑΣ προκειμένου να την ενισχύσουν στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης δηλώνουν αιφνιδιασμένοι ενώ οι επίσημες πηγές των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδουν την ύπαρξη οποιουδήποτε  σχεδίου. Από την άλλη οι αυτοδιοικητικοί έχουν συνηθίσει στην πρακτική των τελευταίων χρόνων όπου στην αρχή βγαίνουν κάποιες σκέψεις μέσω δημοσιευμάτων και στην συνέχεια μετατρέπονται σε νόμους.


Εντονη πάντως είναι και η αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ και του εκπροσώπου της γραμματείας δημοτικών αστυνόμων κ. Γιάννη Κόκιου ο οποίος υπενθυμίζει ότι η δημοτική αστυνομία έχει 29 από τις αρμοδιότητες των δήμων που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Οποιαδήποτε απομείωση του προσωπικού των δήμων και ειδικά της δημοτικής αστυνομίας θα σήμαινε από την μία μείωση των πόρων και από την άλλη ανεπάρκεια στο ανθρώπινο δυναμικό.

Εδώ βέβαια μπαίνει και το ζήτημα των καθηκόντων και της προσωπικής ιδιότητας των δημοτικών αστυνόμων που αποτελεί πάγια θέση τους η άρνηση οπλοφορίας.

Η δημοτική αστυνομία πάντως έχει καταγράψει μέχρι σήμερα μια πολύ θετική συμβολή στην επίλυση προβλημάτων των δήμων κυρίως σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυκλοφορίας και στάθμευσης, υπαίθριας διαφήμισης και οδικής ασφάλειας κλπ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι εκτιμήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ ανεβάζουν τους Δημοτικούς Αστυνόμους πανελλαδικά στις 3.500. Ετσι τα δημοσιεύματα που μιλούν για 4.000 μετατάξεις φαίνονται ανεδαφικά. Παρ΄όλα αυτά τόσο η ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ έχουν ζητήσει από το Υπουργείο επίσημα στοιχεία τα οποία φαίνεται να αδυνατεί να τα συγκεντρώσει.

Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλος ο κορμός της δημοτικής αστυνομίας από το 1998 και εντεύθεν έχει συγκροτηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου