Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι πρώτες αντιδράσεις σε σχέδιο μετακίνησης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ - Έντονη αντίδραση της Κ.Ε.Δ.Ε.

Πρόταση για μετάταξη στην ΕΛΑΣ του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 άτομα ανά επικράτεια, φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας για το ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Αντιδράσεις σε σχέδιο μετακίνησης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ

Οπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, την συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχτεί κατ' αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

Σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ανέφερε ότι «δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση για σχέδιο ενσωμάτωσης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ».

Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εξέφρασε απερίφραστα τη διαφωνία του στο σχέδιο.
«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Διαφωνούμε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ασκούνης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 Έντονη αντίδραση της Κ.Ε.Δ.Ε. στο ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας


Tην έντονη αντίδραση της στο ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης 4.000 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία εκφράζει η ΚΕΔΕ.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο «θύμα», που καλείται για πολλοστή φορά να «πληρώσει» τις αστοχίες κάποιων άλλων», υπογράμμισε σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης.

«Δηλώνουμε ότι ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, πολλω δε μάλλον συζητηθεί με την Κυβέρνηση. Μάλιστα εμείς, ως ΚΕΔΕ, έχουμε διατυπώσει εγγράφως επείγον αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων στους δήμους, για την οποία έχουμε συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των δήμων με ορθολογικό τρόπο», τόνισε σε δήλωση του.

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο «θύμα», που καλείται για πολλοστή φορά να «πληρώσει» τις αστοχίες κάποιων άλλων. Και δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, που προσφέρει υπηρεσίες και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας, να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και «δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου