Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από αύριο αποφάσισε το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πρόσφατες εξελίξεις με τη βούληση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταργήσει ως θεσμό τη Δημοτική Αστυνομία και να απολύσει το μόνιμο και διορισμένο με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. προσωπικό της, μας φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να προβούμε άμεσα σε μαζικές και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.


Το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών είναι κάθετα ενάντιο σε κάθε συζήτηση είτε κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, είτε μετακίνησης των Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία με οποιονδήποτε τρόπο. Το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Αστυνομία στις πόλεις είναι τεράστιο και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η απουσία μας από τα αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα από την περασμένη Παρασκευή που μας «καρατόμησαν» εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, έχει γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή.

Τοπικές κοινωνίες και Δήμαρχοι είναι στο πλευρό μας.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 81 από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ζητούμε όχι απλά τη μη κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά την ουσιαστική της αναβάθμιση με την πλήρη αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της και των τρόπων άσκησης και εφαρμογής αυτών. Κάτι άλλωστε που το Υπουργείο Εσωτερικών είχε θέσει σε διαβούλευση τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες, και αυτό ακριβώς αποδεικνύει την προχειρότητα των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Η εξουσιοδοτημένη από τα μέλη του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Διοικούσα Επιτροπή προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 και καλεί τους Δημοτικούς Αστυνομικούς όλης της Κρήτης σε αγώνα διαρκείας έως ότου η κεντρική κυβέρνηση αποφασίσει το αυτονόητο και αποσύρει το επίμαχο άρθρο.

Από αύριο θα είμαστε σε δρόμους και πλατείες.

Ενωμένοι θα Νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου