Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλη Ιουλίου 4.200 σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί & Σεπτέμβριο 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί

Σε δύο κύματα (τέλη Ιουλίου και τέλη Σεπτεμβρίου) φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η οκτάμηνη («κλειδί» για τη συμφωνία με την τρόικα) διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2 έως 2.500 σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, πιθανόν της β’ βάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής κλπ, και ορισμένοι υπαλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός 4.200.

Το δεύτερο κύμα θα αφορά τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς σε συνδυασμό με όσους υπαλλήλους άλλων υπουργείων «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα αλλά και εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό. Μάλιστα, αναφορικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαμηνύεται ότι η προετοιμασίας για την αξιολόγηση και την ένταξη τους στην ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μόνο για λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες προβλέψεις τόσο για τη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε οκτώ μήνες όσο και τη κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων στους δήμους και της δημοτικής αστυνομίας θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφισθεί από τη Βουλή τη Δευτέρα.

Με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο

Επιπλέον, ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup. Από την ελληνική πλευρά γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε αυτό η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και να αποτραπούν αναφορές:

-Σχετικά με το νόμο ια τις ομαδικές απολύσεις σε σχέση με ότι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

-Επανεξέταση του νόμου περί απεργιών.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α: Τίποτα από τα παραπάνω δεν αφορά επίσημα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, καλό θα ήταν να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου