Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεων συνέχεια: Νέα μηχανοκίνητη πορεία & συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών έξω από το Υπ. Οικονομικών (17:00)


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας από δημοτικούς  αστυνομικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενώ αρκετά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών με τα υπηρεσιακά τους οχήματα.

Μετ' εμποδίων διεξάγεται αυτήν την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο Σύνταγμα, καθώς έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδηλώνουν δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν παρατάξει στο σημείο τα υπηρεσιακά τους οχήματα.

Συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΥΠΟΙΚ συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.

Νωρίτερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια κινήθηκαν προς τη Βουλή.

Τμήμα της πορείας έμεινε στη Βουλή, ενώ ορισμένοι δημοτικοί αστυνομικοί με τις μηχανές κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η πορεία τους ανακόπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πριν τη Βουλή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού, όπου είχαν συνάντηση με στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, εκ μέρους της ΝΔ υπήρξε δέσμευση για απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις, όπως στην ΕΛ.ΑΣ. ή τις φυλακές ή τους δήμους.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της ΝΔ, οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν δήμαρχος Αθηναίων, είπε στους συγκεντρωμένους: «Εγώ, επειδή πήρα τους περισσότερους από σας, επί των ημερών μου, ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. αρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας.. Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε. Εγώ πρώτη, έχω βγει και τα έχω πει αυτά».

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν την Τρίτη με την γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο (14:00) και τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη (16:00).

Οι δήμαρχοι θα θέσουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο κινητικότητας, εν όψει της ψήφισής του, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου