Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το βίντεο της ημερίδας για τη Δημοτική Αστυνομία διάρκειας 4,5 ωρών & φωτορεπορτάζ

Πλήρης τηλεοπτική κάλυψη στην ημερίδα της Δημοτικής Αστυνομίας προσέφερε το ιστολόγιο-εφημερίδα της υπηρεσίας dimastin.blogspot.gr. Σε ένα βίντεο-μαμούθ διάρκειας τεσσεράμισι ωρών αποτυπώνεται το σύνολο σχεδόν της ημερίδας, με εξαίρεση ένα επεισόδιο που συνέβη στο τέλος της που στην ουσία αφορούσε πόλεμο για τις «καρέκλες», και προκάλεσε την αποχώρηση δεκάδων συναδέλφων από την επαρχία, πριν αναγνωστούν τα συμπεράσματα της ημερίδας από τον συντονιστή. Καταγράφηκε πάντως η απαρχή του επεισοδίου.

Αφορμή του επεισοδίου ήταν η αναφορά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην εξωθεσμική εκπροσώπηση της Δημοτικής Αστυνομίας στην επιτροπή του Υπ. Εσωτερικών από την ΠΟΠ-ΟΤΑ. Ήταν βεβαίως εύλογο ότι θα τοποθετούνταν η Ομοσπονδία, εξάλλου αυτό ζητήθηκε από δύο ομιλητές. Το γεγονός αυτό δεν άρεσε σε συγκεριμένο παρευρισκόμενο που προκάλεσε επεισόδιο και αργότερα πήρε το λόγο μόνος του και ανέβηκε στο βήμα αγνοώντας τις υποδείξεις του συντονιστή της ημερίδας, για να καταλήξει να φάει γιούχα από τους λίγους παρευρισκόμενους που είχαν παραμείνει.

Όσοι θέλετε να δείτε τι πράγματι συνέβη στην ημερίδα και δεν έχετε την πολυτέλεια να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, σας προτείνουμε να δείτε την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη ο οποίος είναι καταπέλτης και κλείνοντας την ομιλία του (στο 0:35 περίπου) αναφέρει ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι καθαρά δημοτική υπηρεσία, δεν έχει καμιά σχέση με την καταστολή, με την οπλοκατοχή, με τις συλλήψεις και τα κρατητήρια.

Δείτε ακόμη την εισήγηση του εκπροσώπου της Γραμματείας Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θεόδωρου Θωμαΐδη που κάνει μια ιστορική αναδρομή στο θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία δεν είναι επιφανειακή αλλά εξετάζει το ιστορικό-κοινωνικό γίγνεσθαι της κάθε εποχής, κάτι που ουδέποτε έχει ξαναγίνει και κατατάσσει την υπηρεσία μας στην ιστορική της πραγματικότητα. Μια προσέγγιση που βοηθά να κατανοήσει κάποιος τη γενεσιουργό αιτία της Ειδικής Υπηρεσίας και τα στάδια της εξέλιξής της μέχρι σήμερα, και να κάνει τις εκτιμήσεις του για το μέλλον. Δυστυχώς την προσέγγιση αυτή κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν, θεωρώντας τη ανάξια λόγου και χάσιμο χρόνου. Η τοποθέτηση του εκπροσώπου τελειώνει με την έκκληση για συνδιαμόρφωση με τη Γραμματεία του νέου επικαιροποιημένου πλαισίου αιτημάτων του κλάδου.

Αξίζει ιδιαίτερα να δείτε και την ομιλία της εργατολόγου Μαρίας Τσίπρα που φροντίζει να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα των απολύσεων και του νέου πειθαρχικού δικαίου. Ας το δει η μεγάλη μερίδα συναδέλφων που νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο.

Θα ακολουθήσει τοποθέτηση και τα συμπεράσματα για την ημερίδα από μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. τις προσεχείς ημέρες.

Επισκεφθείτε λοιπόν το ιστολόγιο dimastin.blogspot.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου