Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Επίθεση σε Καμίνη από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή - Επεισοδιακό τέλος νωρίτερα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα

Καμίνης: «Επίδειξη πρόκλησης με συσσίτια μίσους» - Κεδίκογλου: «Οι ακρότητες δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία». - Ένταση από τη Χρυσή Αυγή μετά το μπλόκο στη ρατσιστική ελεημοσύνη που σχεδίαζε στην πλατεία Συντάγματος - Χτυπήθηκε 12χρονη από επίθεση του «Καιάδα» στον Καμίνη


Στο παλαιό φρουραρχείο, όπου στεγάζονται κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, μεταφέρθηκε η ένταση που έχει ξεκινήσει από το πρωί λόγω των σχεδίων της Χρυσής Αυγής να κάνει ρατσιστική διανομή «τροφίμων της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες». Ο βουλευτής της ΧΑ, Γ.Γερμενής («Καιάδας») επιχείρησε να προπηλακίσει τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος απέφυγε το χτύπημα, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο πρόσωπο ένα 12χρονο κορίτσι. Το πρωί της Μ. Πέμπτης, μέλη της ΧΑ προσπάθησαν να προχωρήσουν στην ρατσιστική ελεημοσύνη, παρά την σχετική απαγόρευση από το δήμαρχο Αθηναίων.
Τα μέλη της ΧΑ επιχείρησαν να ξεφορτώσουν τα τρόφιμα από φορτηγό, αλλά εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τα φορτηγά αποχώτησαν. Η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα τις λεωφόρους Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, ενώ έκοψε και κλήση στο αμάξι του Η. Κασιδιάρη που ήταν σταθμευμένο παράνομα. 
Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης
Μέχρι τις 9.30 το πρωί περίπου 50 μέλη της ΧΑ παρέμεναν στην πλατεία Συντάγματος.
Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης  

Η διανομή τροφίμων μεταφέρθηκε τελικά στα γραφεία της οργάνωσης κοντά στον σταθμό Λαρίσης.

Στο μεταξύ, δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, για να μοιράσουν τρόφιμα.

Η δικογραφία αφορά, σε προπηλακισμούς εξίβρυση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω το ότι δεν υπήρχε άδεια από τον δήμο Αθηναίων, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο "Καιάδας" χτύπησε 12χρονο κορίτσι
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, γνωστός ως Καιάδας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου, στο παλαιό Φρουραρχείο, ενώ γινόταν η καθιερωμένη διανομή τροφίμων σε άπορους και ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το χώρο ο δήμαρχος. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται πολύ κοντά στα κεντρικά της ΧΑ της οδού Δεληγιάννη, στο σταθμό Λαρίσης. Ο κ. Καμίνης απέφυγε την γροθιά, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένα κορίτσι 12 χρονών.

Την απόπειρα εναντίον του κατήγγειλε στη συνέχεια, ο Γ.Καμίνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό: "Το ότι αυτό το υποκείμενο μπορεί να περιφέρεται και να αποπειράται να με γρονθοκοπήσει, και μάλιστα οπλοφορώντας, αυτό πρέπει να προβληματίσει την Πολιτεία γενικότερα, αλλά και τους πολίτες που τους ψήφισαν.Η μόνη γλώσσα που μιλούν αυτοί οι άνθρωποι είναι η γλώσσα της ωμής βίας και του τσαμπουκά.Τους πείραξε που τους σπάσαμε τον τσαμπουκά, αυτό που είχαν σχεδιάσει, αυτή τη φιέστα. Δεν έχουν επιχειρήματα είτε την ύβρη μετέρχονται είτε την ωμή φυσική βία. Και επειδή η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι του τσαμπουκά, η οργανωμένη πολιτεία έπρεπε να δείξει την αποφασιστικότητά της.
Δεν θα τσιμπήσουμε στη λογική της βίας, απαντάμε με την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά μας και την προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα".

"Ο τσαμπουκάς δεν περνάει"
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης σε δηλώσεις του από την πλατεία Συντάγματος, τόνισε για το θέμα της προσπάθειας της ΧΑ να μοιράσει τρόφιμα σε έλληνες στο Σύνταγμα και την ακύρωσή της τελικά, πως "ο τσαμπουκάς δεν περνάει".

" Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα στην πόλη, λόγω οικονομικής κρίσης, είπε ο κ. Καμίνης.  Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει. Υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και δημοτική αρχή. Όσο θα είμαι εγώ δήμαρχος, αυτό δεν περνάει". Και πρόσθεσε: "Ο δήμος Αθήνας ετοιμάζει και διανέμει 9000 γεύματα ημερησίως, σχεδόν 1000 σε σχολεία μόνο, αλλά δεν το διατυμπανίζουμε. Πολύ διακριτικά. Άλλο η αλληλεγγύη, κι άλλο η θεατρική φιλανθρωπία".

Κεδίκογλου: Οι ακρότητες δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία
Καταδίκη της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθηναίων και συμπαράσταση στον κ. Καμίνη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αντιμετωπίζεται ο ναζισμός με αποσπασματκές επικοινωνιακές ενέργειες
Η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή  Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά  θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές.

Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε"  στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα, και όχι αυτό καθ 'αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης "από όλους σε όλους" και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή.

ΠΑΣΟΚ: Να εφαρμοστεί ο νόμος
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολίασε ότι «στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια». Παράλληλα, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν το νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ την επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων και στο παιδί
"Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των «συσσιτίων μίσους» της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής,οπλοφορώντας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω"
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφασή του να μην επιτραπεί η είσοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος και - με τηλεφωνική του επικοινωνία με το Νίκο Δένδια - ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας, καθώς δεν είχε ζητηθεί άδεια για την διανομή τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα μοίραζε στο Σύνταγμα «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Ελληνες πολίτες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου