Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επιχείρηση «κατεδάφισης» παράνομων κατασκευών στο Γκάζι

 

Παράνομα τραπεζοκαθίσματα, σιδεροκατασκευές και πέργκολες, που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο δίχως ειδική άδεια, «ξηλώνουν» από το πρωί συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Οι μαγαζάτορες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Βαρελά, είχαν προειδοποιηθεί ένα μήνα πριν. Όσοι δεν συμμορφώθηκαν και αρνήθηκαν να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα από τον δημόσιο χώρο, τους επιβλήθηκε πρόστιμο.



Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η επιχείρηση απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών απ΄οτους δημόσιους χώρους θα συνεχιστεί, δίχως να αναφέρει την επόμενη «στάση».

Προηγούμενοι σταθμοί της δημοτικής αστυνομίας ήταν η πλατεία Άγιου Θωμά, η πλατεία Κοτζιά, στην Λιοσίων, στο μουσείο Ακρόπολης, στην Μάρνη και σήμερα στο Γκάζι.

«Πληρώνουμε τους φόρους και μας καταστρέφουν τα μαγαζιά»

Στο protothema.gr μίλησε ένας εκ των ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής στο Γκάζι.

«Εμείς αποδίδουμε το ΦΠΑ, εμείς το δημοτικό φόρο, εμείς τα πάντα.  Αν θέλουν να ξηλώσουν αυτά και να την πάνε αλλού και να παίρνουν τα λεφτά τους ας το κάνουν, όσο για την καταπάτηση, όλος ο δρόμος έχει πεζοδρομηθεί».

Ο επιχειρηματίας εμφανώς ενοχλημένος ανέφερε ακόμα πως είχαν προειδοποιηθεί από τον δήμο, ενώ τόνισε ότι «από μια άποψη είναι καλώς αυτό που συμβαίνει αλλά για κάποιους άλλους όχι», προσθέτοντας πως «αυτή την στιγμή μόνο το Γκάζι δουλεύει και θα ξηλωθούν γύρω στους 30 επιχειρηματίες».

Πηγή & φωτορεπορτάζ: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=274334

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου