Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο απόλυτος εφιάλτης η στάθμευση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσιγκτον - 1,8 εκ. κλήσεις έκοψε το 2012 η Δημοτική Αστυνομία!

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, τεράστιο έσοδο για τη δημοτική αρχή.Το παρκάρισμα ενός αυτοκινήτου στην Ουάσιγκτον θέλει θάρρος, υπομονή και αρκετά χρήματα.

Ο εφιάλτης που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην αμερικανική πρωτεύουσα είναι χειρότερος σε σχέση με πολύ μεγαλύτερες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Υπολογίζεται πως σε ολόκληρη την πολιτεία της Κολούμπια, κάθε λεπτό εκδίδονται 7 κλήσεις για παρκάρισμα.

Ένας υπάλληλος μεταφορικής έκανε το λάθος να ξεχαστεί. Ο χρόνος στο παρκόμετρο έληξε, και τώρα καλείται να πληρώσει 100 δολάρια για την αβλεψία του. Δε χάνει πάντως το χιούμορ του. «Φαίνεται πως ο Δήμος έχει ανάγκη από έσοδα», σχολιάζει.

Ακόμα και η Αμερικανική Ενωση Αυτοκινήτου θεωρεί πως η Πολιτεία της Κολούμπια έχει κηρύξει τον πόλεμο στους οδηγούς. Οπως λέει ο εκπρόσωπός της, Τζον Τάουνσεντ:
«Είναι μοχθηρό, γιατί η πόλη ξέρει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει χώρο στάθμευσης, και ούτε θέλει γιατί έτσι εισπράττει εκατομμύρια δολάρια».

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ΑΑΑ μέσα στο 2012 η δημοτική αστυνομία έκοψε 1,8 εκατομμύρια κλήσεις για παρκάρισμα, αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ανταποκριτής του Euronews στην Ουάσιγκτον, Στεφάν Γκρόμπε, μεταδίδει:
«Η Ουάσιγκτον είναι μια πολύ ωραία πόλη για να την επισκεφτείς. Δεν είναι και τόσο ωραία όμως όταν πρόκειται να οδηγήσεις στους δρόμους της. Το να παρκάρεις είναι ολόκληρη περιπέτεια. Αρα, η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα ταξί».

Πηγή & βίντεο:  http://gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου