Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Συλλήψεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για απόπειρα εκβίασης

Για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης συνελήφθησαν την Παρασκευή από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δύο γυναίκες, υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ηλικίας 39 και 37 ετών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 43χρονου υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας, σύμφωνα με τον οποίο, ενώ για οφειλή του στην εφορία, κρατείτο από τη μισθοδοσία του το ποσό των 87,35 ευρώ, στη μισθοδοσία του Μαρτίου παρακρατήθηκε πολλαπλάσιο ποσό (739,67 ευρώ), έπειτα από ενέργειες των δυο υπαλλήλων.

Όπως κατήγγειλε ο 43χρονος, στις έγγραφες και προφορικές αιτήσεις του για προσαρμογή του ποσού στα προβλεπόμενα, η 39χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, απαιτούσε εκβιαστικά, εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου, το ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσουν, από κοινού, το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Οι δυο υπάλληλοι απείλησαν μάλιστα τον 43χρονο πως θα προχωρούσαν σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν στην 39χρονη έως τη χθεσινή ημερομηνία σύμφωνα με την καταγγελία.

Αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, η υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ η δεύτερη υπάλληλος, που απουσίαζε από την υπηρεσία της συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή όπου διαμένει.

Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλαν εγκλήσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου