Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της Προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών


Αθήνα, 11 Μαρτίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 232

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για τις αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις της στην τοποθέτηση των Προϊσταμένων μετά την ψήφιση του νέου Ο.Ε.Υ.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. καταργώντας κάθε διάταξη περί αξιοκρατίας και αρχαιότητας των υπαλλήλων και παραβιάζοντας τη βαθμολογική κατάταξη του προσωπικού αλλά και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του προχώρησε σε αυθαίρετες τοποθετήσεις.

Το θράσος είναι τέτοιο που καθαίρεσε Διευθυντές και Τμηματάρχες που είχαν κριθεί και αξιολογηθεί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με μοναδικό στόχο όχι την καλή λειτουργία της υπηρεσίας αλλά της επικράτησης κλίματος «διαίρει και βασίλευε».

Με τέτοιες ενέργειες θεωρεί ότι τελικά θα επιτύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την συρρίκνωση του ρόλου και των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κατάργηση του Παιδαγωγικού έργου των Παιδικών Σταθμών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις παράνομες αποφάσεις της, ζητά την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών για την επαναφορά στη νομιμότητα και δηλώνει ότι μαζί με όλους τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων θα αγωνιστούν για να μπει ένα τέλος στις παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις της Προέδρου του Δ.Σ.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος   Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου