Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων δήμου Ρόδου: Δεν «αντέχει» άλλες αρμοδιότητες η Δημοτική Αστυνομία στη Ρόδο

Επιμένει η διοίκηση του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου στο θέμα των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

"Παραδώσαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοικητικών κ. Στράτο Καρίκη εισήγηση για τη Δημοτική Αστυνομία. Δεν εστάλη το κείμενο αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών. Τμήμα του ενσωματώθηκε στο υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και αν υπάρξει ανταπόκριση", δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου κ. Μαρία Χατζηγιάννη.

"Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε. Θα επιδιώξουμε να έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες και νέα συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά. Πιστεύουμε πως θα πρέπει να γίνει ειδική ρύθμιση", δήλωσε η κ. Μαρία Χατζηγιάννη και πρόσθεσε πως θα πρέπει να ανακληθεί και μάλιστα άμεσα η απόφαση που είχε εκδοθεί από τον πρώην Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Φ. Χατζημιχάλη για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Φ. Χατζημιχάλη με την οποία επιβάλλεται στην Δημοτική Αστυνομία Ρόδου να ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.3731/08 (ΦΕΚ 263/Α/23-12-2008) και η οποία πράξη εκδόθηκε χωρίς την άποψη του Δήμου Ρόδου (Δημοτικού Συμβουλίου), με μοναδική προϋπόθεση ότι αυτή στελεχώνεται με περισσότερους από πενήντα (50) δημοτικούς αστυνομικούς», υπογράμμισε η κ. Μαρία Χατζηγιάννη και αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του ΣτΕ με βάση τις οποίες κρίθηκε πως είναι μη σύννομη η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

«Πρόσφατα εκδόθηκαν οι υπ' αριθμ. 506/2010 και 2599/2011 αποφάσεις του Γ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίνεται μη νόμιμη η μεταβίβαση σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού ανάλογων αρμοδιοτήτων χωρίς την μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, όπως ορίζεται από το άρθρο 102 του Συντάγματος «κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων». Στην περίπτωση του Δήμου Ρόδου έγινε μεταφορά αντίστοιχων πόρων (ανθρώπινο δυναμικό, μέσα, χρήματα κτλ.) για την άσκηση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων», τόνισε η κ. Χατζηγιάννη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου υπηρετούν στην αρμόδια διεύθυνση εκατόν έξι (106) δημοτικοί υπάλληλοι με ειδικότητα δημοτικού αστυνομικού, αριθμός που προέκυψε με την συνένωση των δέκα (10) πρώην Δήμων του νησιού.

«Aπό αυτούς, είκοσι ένας (21) υπάλληλοι, απασχολούνται σε άλλες Διευθύνσεις του Δήμου μας ή ακόμα και σε άλλους Δήμους εκτός του νησιού, ενώ κάποιοι διανύουν μακράς διάρκειας άδειες (άνευ αποδοχών, ανατροφής, κτλ.).

Από τους υπόλοιπους, οκτώ (8) αποτελούν την ιεραρχία της υπηρεσίας (Προϊστάμενος Διεύθυνσης, Υποδιευθυντές, Προϊστάμενοι Τμημάτων) και οι εναπομείναντες καλούνται να καλύψουν τις βάρδιες του προσωπικού από τις 07.00 έως τις 22.00 καθημερινώς, Κυριακές - αργίες. Θυμίζουμε ότι διατίθεται προσωπικό της υπηρεσίας για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 20.00-04.00 για τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την έκδοση της ως άνω διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε η αντπρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου.

Η διοίκηση του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων θα ζητήσει ξανά από τον κ. Στάθη Κουσουρνά να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου