Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Δήμου Αθηναίων για τον τραγικό θάνατο μετανάστη - Αιχμές Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Ο δήμος Αθηναίων, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του 38χρονου, Enyay Babakar, πολίτη Σενεγάλης στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένειά του.



Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν καταδίωξε, ούτε άλλωστε είναι στις αρμοδιότητές της να καταδιώκει ή να συλλαμβάνει πρόσωπα, παρά μόνο να κατάσχει παράνομα εμπορεύματα. Σημειώνεται ότι ο δήμος Αθηναίων έχει προσφάτως πραγματοποιήσει ειδικά επιστημονικά σεμινάρια για τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας αναφορικά με τη συμπεριφορά και μεταχείριση μεταναστών.

Ημερομηνία: Σάβ, 02/02/2013 - 22:10


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Θεωρούμε περιττή και προβοκατόρικη την αναφορά σε σεμινάρια για τη συμπεριφορά και μεταχείριση μεταναστών, η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας ως υπηρεσία που εφαρμόζει τους νόμους τεκμαίρεται ότι μεταχειρίζεται ισότιμα ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Αν η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων έχει διαφορετική άποψη, καλείται να την τεκμηριώσει και σε κάθε περίπτωση αν έχει υποπέσει στην αντίληψή της οτιδήποτε διαφορετικό, ας μας πει τι ευθύνες έχει καταλογίσει και σε ποιους. Διαφορετικά ας προσέξει τις διατυπώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου