Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΑΔΕΔΥ & παρέμβαση Ανοιχτής Πόλης για τις πρωτοφανείς πειθαρχικές διώξεις στο Δ.Αθηναίων για τις κινητοποίησεις κατά της διαθεσιμότητας

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 154

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε την «πρωτοβουλία» της Δημοτικής Αρχής Αθήνας, να ελέγξει πειθαρχικά, συνδικαλιστές του Δήμου Αθηναίων, που στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και η Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. έπραξαν τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας που η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση επέλεξε να «διαγράψει». Ανάμεσα στους διωκόμενους συνδικαλιστές είναι το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ηλίας Κουτσιμπέλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών του Δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Κουλουράς.

Η «πρωτοβουλία» αυτή είναι ενταγμένη στη συνολική προσπάθεια κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας αιρετών στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων ώστε να ολοκληρωθεί, χωρίς αντίσταση, η ισοπεδωτική πολιτική των μνημονίων

Ενώ, «όλως τυχαίως» ταυτίζεται και εκφράζει την προφανή διάθεση της κυβέρνησης και των «παρατρεχάμενων της» να καταστείλουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων με επίδειξη αυταρχισμού και με μεθόδους καταστολής.

Ο «ζήλος» δε της Δημοτικής Αρχής είναι τόσο έντονος που στοχεύει στη συνδικαλιστική δίωξη εκπροσώπων των εργαζομένων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.).

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Αθηναίων για προφανή επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων  και  καλούμε προσωπικά το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη, να ανακαλέσει άμεσα την επιχείρηση «νόμου και τάξη» που έθεσε σε εφαρμογή. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει την συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.




Πρωτοφανείς πειθαρχικές διώξεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων κατά συνδικαλιστών



Φαίνεται πλέον ότι και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηνών, συμπλέει με την Κυβερνητική προσπάθεια να προετοιμάσει και να δρομολογήσει την κατάργηση του ν. 1264/82, για αυτό τρομοκρατούν και εφόσον μπορούν τιμωρούν, κάθε προσπάθεια  των εργαζομένων να υπερασπιστούν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Οι κύριοι αυτοί νομίζουν ότι οι διώξεις μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως ο Ηλίας Κουτσιμπέλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών του Δήμου, Θεόδωρος Κουλουράς, θα κάμψουν το φρόνημα του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, ενόψει της πανελλαδικής – πανεργατικής κινητοποίησης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

Να γνωρίζουν όμως ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται και η αντίστασή τους για την ανατροπή των μνημονίων που συντρίβουν την Ελληνική Κοινωνία και εξαθλιώνουν τους Έλληνες, θα είναι ακόμη ισχυρότερη.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο της Αθήνας να παρέμβει προκειμένου να ανακληθεί αμέσως η επιχείρηση «νόμος και τάξη», που έθεσε σε εφαρμογή η Δημοτική Αρχή, που μόνο αντιδράσεις και αναταράξεις προκαλεί στους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών


Καταδικάζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κυρίου Καμίνη να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη του δημαρχείου ενάντια στo μέτρο της διαθεσιμότητας. Γίνεται πλέον φανερό, πόσο υποκριτική ήταν η – έστω και στα λόγια – στήριξη του δημάρχου στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Στόχος του κ. Καμίνη είναι να ποινικοποιήσει την αντίσταση των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική δράση συνολικά, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβερνητική τρόικα στο μέλλον. 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Καμίνη ότι δεν είναι διορισμένος διοικητικός λειτουργός, υπάλληλος του Υπ. Δημόσιας Τάξης ή δημόσιος κατήγορος, αλλά εκλεγμένος δήμαρχος. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται συνεχώς πίσω από τη νομιμότητα, και να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση για τη διάλυση των ΟΤΑ, που μεθοδεύει η κυβέρνηση, και καταστρέφει τους εργαζόμενους στο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου