Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τοποθέτηση «Σ.Δ.Α.Α.» στην ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής & σχολιασμός Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210 5210659
   Αθήνα, 11-02-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
        Έκπληκτοι όλοι διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ.
Σαφώς και πρόκειται για γελοίους και ψευδής ισχυρισμούς από την στιγμή που δεν είχαν επαφή και εικόνα για το τι συμβαίνει στην Γεν. Συνέλευση των εργαζομένων της Δημοτικής  Αστυνομίας. Εκτός  και  αν είχαν οι ίδιοι διορίσει εγκάθετους  Δημοτικούς Αστυνομικούς που ανήκουν στο Συνδικάτο τους με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν, να εκθέσουν τους συναδέλφους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και να διαλύσουν όπως και στο μακρινό παρελθόν έχουν καταφέρει την Γενική Συνέλευση.

          Με απερισκεψία και με κανένα ίχνος σοβαρότητας στοχοποιούν μια ολόκληρη υπηρεσία και τους εργαζόμενους σε αυτή. Πρόσφατα χώροι στους οποίους δεν είμαστε αρεστοί ιδεολογικά ,λόγω στολής και μόνο, χρησιμοποίησαν ανακοινώσεις συναδέλφων σε μια προσπάθεια να τεκμηριώσουν τα όσα ανυπόστατα διατυπώνονται από αυτούς.
          Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ χρίζουν άλλης διερεύνησης και απορούμε τι σκοπούς εξυπηρετούν.
          Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν από όποιο χώρο και αν προέρχεται να εμπλέκεται στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Είναι σίγουρο ότι μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και φωνές. Βέβαιο είναι ότι ο Σύλλογος προστατεύει την διαφορετικότητα των απόψεων στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου. Θα πρέπει όμως όλοι να είναι  υπεύθυνοι και υπόλογοι για το τι λένε και πώς το λένε.
          Κάποιοι έχουν επιλέξει από μόνοι τους τον δρόμο της πρόκλησης και ταυτόχρονα τον διαχωρισμό τους και την απομόνωση τους από τους υπόλοιπους συναδέλφους καταφεύγοντας για βοήθεια σε χώρους εκτός Δημοτικής Αστυνομίας.
        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                                     ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Σχολιασμός Ε.Κ.Ε.Δ.Α.


Αναδημοσιεύουμε την απάντηση του «Σ.Δ.Α.Α.» στις καταγγελίες του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Το «Σ.Δ.Α.Α.» όπως πάντα εντός εισαγωγικών, αφού στην ουσία πρόκειται για ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας συνεπικουρούμενη από την «ουρά» της, που είτε ως διαγραφέντα μέλη της, είτε ως «συνεργαζόμενοι», είτε ακόμη και ως νέα παράταξη βρίσκονται πάντα σε αγαστή συνεργασία. Προσέξτε τη λογική του Σ.Δ.Α.Α.: Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδικάτου ΟΤΑ είναι «διορισμένοι εγκάθετοι», δηλαδή σε αυτή την υπηρεσία όποιος δεν εκφράζει τη φωνή της κρατούσας παράταξης είναι διορισμένος εγκάθετος! Μια τέτοια ανακοίνωση ως «Σ.Δ.Α.Α.» δημιουργεί όμως ερωτηματικά. Για να γίνει κανείς μέλος του Σ.Δ.Α.Α. θα πρέπει άραγε να επιδείξει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων; Διαβάζοντας την ανακοίνωση καταλαβαίνει κανείς ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ επιχείρησε να διαλύσει τη γενική συνέλευση!!! Αντί να ψέξει αυτούς που πραγματικά ήταν υπαίτιοι, η ΔΑΚΕ - ως «Σ.Δ.Α.Α.» - προτιμά να βρει αποδιοπομπαίους τράγους, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πραγματικά υπαίτιων! Εξάλλου εκλογές έρχονται και τα ψηφουλάκια είναι ευπρόσδεκτα!

Προσέξτε την αναφορά στην ανακοίνωση για χώρους που δεν είμαστε αρεστοί ιδεολογικά «λόγω στολής». Αν φταίει πράγματι η στολή, ή αν φταίει συγκεκριμένα η ενασχόληση με μία και μόνο αρμοδιότητα, αυτή του ελέγχου του υπαίθριου εμπορίου, στην οποία είναι αγκιστρωμένη όλη η ΔΑΚΕ και στερεί από την υπηρεσία το όραμα να βρεθεί δίπλα στο δημότη και να αφήσει τις κατασταλτικές αρμοδιότητες, είναι κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση. Όχι όμως και για τα μέλη του παράνομου Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α.  που απ΄ ότι φαίνεται έχουν βγάλει πόρισμα!

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. διαφωνεί βεβαίως με τους χαρακτηρισμούς περί φασιστοειδών που χρησιμοποιεί το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ στοχοποιώντας μάλιστα συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων, εξ ιδιότητας και όχι εξ απόψεων. Όπως γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, έτσι και στο Σύλλογο είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και τέτοιες απόψεις. Το να φωτογραφίζεις όμως συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων, αποτελεί σφάλμα. Όπως σφάλμα αποτελεί και η πάγια πρακτική του προεδρείου του Σ.Δ.Α.Α. να υποβαθμίζει θέματα ή να τα κρύβει «κάτω από το χαλί»...

Δυστυχώς συνάδελφοι με τη στάση του το «Σ.Δ.Α.Α.» έχει αποτύχει να δείξει προς τον κόσμο την αλήθεια, και μάλιστα σε μια στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω μας. Με συνέπεια τη στοχοποίηση μίας ολόκληρης υπηρεσίας εξαιτίας μίας μειοψηφίας συναδέλφων που δεν αντανακλούν ούτε την πραγματική εικόνα ούτε το ήθος και το δημοκρατικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου