Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θέμα στον ΑΝΤ1 οι δημοτικοί αστυνομικοί που προσελήφθησαν στο Δήμο Ρόδου με πλαστά δικαιολογητικά

Ως ένα από τα βασικότερα θέματα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη παρουσιάστηκε η μη απομάκρυνση των 6 δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν στο Δήμο Ρόδου με πλαστά δικαιολογητικά. Παρουσιάστρια, δημοσιογράφος, αλλά και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ξεκαθάρισαν πως οι ευθύνες έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων, ενώ οι επίορκοι δημοτικοί αστυνόμοι ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους…

«Δημοτικοί αστυνομικοί σε δήμο της Δωδεκανήσου είχαν υποβάλλει πλαστούς τίτλους σπουδών και βεβαιώσεις προσόντων προκειμένου να διοριστούν και να αμείβονται αναλόγως. Εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, αλλά η απομάκρυνσή τους προσκρούει στη γραφειοκρατία», ανέφερε η παρουσιάστρια των ειδήσεων, δίνοντας τον λόγο στη δημοσιογράφο για να συνεχίσει την παρουσία του θέματος.

«Με πλαστά προσόντα έμπαιναν στο δημόσιο. Με πλαστές βεβαιώσεις έπαιρναν προαγωγές. Οι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης τραβούν τα μαλλιά τους», είπε – μεταξύ άλλων – η δημοσιογράφος αναφερόμενη στο γνωστό για την περιοχή μας ζήτημα πρόσληψης 6 δημοτικών αστυνόμων με πλαστά πιστοποιητικά.

«Τα πλαστά προσόντα 6 δημοτικών αστυνόμων σε δήμο της Δωδεκανήσου είναι για κορνιζάρισμα. Ο ένας είχε βαθμό απολυτηρίου 12 και το έκανε 17,2, ο άλλος 17,8 και ο τρίτος ενώ δεν έχει καθόλου, αποφοίτησε με άριστα. Όλοι τους είχαν άριστη γνώση των αγγλικών, αλλά ο ένας δεν βρέθηκε καν στα αρχεία του βρετανικού συμβουλίου», προσέθεσε η δημοσιογράφος, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

«Έχει ζητηθεί η ανάκληση του διορισμού τους, όμως δεν έχουν απομακρυνθεί», δήλωσε ο επιθεωρητής και η δημοσιογράφος εξήγησε πως : «ο δήμος πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου και εκείνη στο Υπουργείο εσωτερικών για γνωμάτευση, ενώ δεν έχει γίνει ούτε καν ανάκληση της μισθοδοσίας τους».
Ή καταγγελία δε, έχει γίνει από το έτος 2011.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ
Σε συμπληρωματική απολογία πάντως, ενώπιον του Ανακριτή Ρόδου έχουν κληθεί δύο από τους δημοτικούς αστυνόμους που κατηγορούνται για την τέλεση του κακουργηματικού αδικήματος της πλαστογραφίας. Οι ένστολοι, αφού εμφανίστηκαν ενώπιον του Ανακριτή μαζί με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δύο δημοτικοί αστυνόμοι κλήθηκαν να απολογηθούν, ύστερα από τηνδιαπίστωση από τη Δικαιοσύνη πως – πέραν των άλλων – προκειμένου να προσληφθούν στη Δημοτική Αστυνομία υπέβαλαν και πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας! Οι αστυνόμοι, οι οποίοι είχαν απολογηθεί για την τέλεση του κακουργηματικού αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι ένστολοι ύστερα από την απολογία τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τηνχώρα, της εμφάνισης κάθε 1η και 15 του μηνός σε οικείο αστυνομικό τμήμα, αλλά και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 3.000 ευρώ. Κατηγορούνται ότι παρατύπησαν στο πλαίσιο διενέργειας διαγωνισμού για την πρόσληψή τους, στον πρώην Δήμο Ροδίων.

Οι Αρχές εντόπισαν συγκεκριμένα και κατά περίπτωση, πλαστά απολυτήρια λυκείου, πλαστογραφημένες βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, αλλά και πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Με βάση τα παραπάνω κατηγορούνται πως προξένησαν ζημιά στο Ελληνικό δημόσιο που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζονται νομικά οι δικηγόροι Μανόλης Κουτσούκος, Φώτης Χατζηδιάκος και Δήμος Μουτάφης 
Πηγή:  http://proodos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου