Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Φραστική επίθεση δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής κατά Καμίνη και άλλων δημοτικών συμβούλων

Η έντονη φραστική επίθεση του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής Γ. Βουλδή, (αντικαταστάτη του Ν. Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο) στον δήμαρχο Γ. Καμίνη και σε συμβούλους άλλων παρατάξεων, σημάδεψε την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, την ώρα που συζητούσαν για την έκρηξη της ρατσιστικής βίας στην πόλη, η οποία κορυφώθηκε με την πρόσφατη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σερντάρ Γιακούμπ στα Πετράλωνα.

Όλες οι παρατάξεις, εκτός της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν τη δολοφονία του 27χρονου αλλοδαπού, ενώ κατά τη συζήτηση τονίσθηκε ότι ο ένας τουλάχιστον εκ των δυο συλληφθέντων είναι οπαδός της «Χρυσής Αυγής». 


Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σοφιανός πρόσθεσε ότι παρά τις εξαγγελίες για δημιουργία ειδικών τμημάτων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας στην Αστυνομία, οι μετανάστες που προσέρχονται σε αστυνομικά τμήματα για να καταγγείλουν ξυλοδαρμούς ή επιθέσεις και δεν έχουν άδειες νομιμότητας, συλλαμβάνονται προκειμένου να απελαθούν και τα περιστατικά αποσιωπούνται.

Ο κ. Βουλδής διαμαρτυρήθηκε για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, ενώ εκτός μικροφώνου είπε - μεταξύ άλλων - «Σιγά μην κάνουμε και ερωτική εξομολόγηση στους μετανάστες». Μίλησε απαξιωτικά αναφερόμενος σε συμβούλους άλλων παρατάξεων, ενώ διέκοπτε συνέχεια όταν ο δήμαρχος Αθηναίων ανακεφαλαίωνε τα αίτια των φαινομένων βίας.

Ο κ. Βουλδής συνέχισε τα σχόλια την ώρα της ομιλίας του δημάρχου, ο οποίος κάποια στιγμή είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος: «Εάν συνεχισθεί αυτό, σας ζητώ να τον βγάλετε καροτσάκι έξω». Τότε ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε και απευθυνόμενος απειλητικά προς το δήμαρχο είπε: «Έλα να με βγάλεις έξω», ενώ τρία άτομα που ήταν κοντά του άρχισαν να εκστομίζουν ύβρεις εναντίον του δημάρχου, πριν τελικά αποχωρήσουν.

Η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για πολεοδομικές αναπλάσεις σε 12 περιοχές της Αθήνας μέσω Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) ήταν το άλλο σημαντικό θέμα που προκάλεσε αντεγκλήσεις ως προς το ύψος της μελέτης και την απόφαση του δήμου Αθηναίων να χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου τη μελέτη, αν και το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). 

Η κ. Πορτάλιου διαφώνησε με το κόστος των 230.000 ευρώ για τη μελέτη και τόνισε ότι αυτό το κόστος ενδέχεται στην πορεία να διπλασιασθεί. Αρνητικά επίσης σχολιάσθηκε το γεγονός ότι η μελέτη εκπονείται από εξωτερικούς μελετητές. Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν κίνητρα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες για να επενδύσουν σε συγκεκριμένες υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να αναβαθμισθεί ο αστικός ιστός.

Στόχος είναι η χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τις τραγικές συνέπειες της εγκατάλειψης των τριών κολυμβητηρίων, που εξυπηρετούν 12.000 πολίτες, περιέγραψε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Ν. Παπαχελά. Και στα τρία κολυμβητήρια διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στα δίκτυα θέρμανσης και στα συστήματα που διακινούν και καθαρίζουν το νερό, με αποτέλεσμα να κλείσουν. Όπως τόνισε η κ. Παπαχελά, πολλοί από τους 12.000 πολίτες, που έχουν μείνει ακάλυπτοι εδώ και εβδομάδες, αθλούνταν για θεραπευτικούς λόγους. Διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου