Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Κομισιόν επιμένει σε μείωση ονομαστικών μισθών!

Νέες εντάσεις προκαλεί η πρωτοφανής επιμονή της Κομισιόν που ζητά μείωση των ονομαστικών μισθών και του μη μισθολογικού κόστους προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα προειδοποιεί ότι θα κλείσει για τη χώρα μας τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης εάν δεν εφαρμοστεί πιστά το δεύτερο πρόγραμμα.

H επιτυχής εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος, που αντιμετωπίζει πλέον υψηλούς κινδύνους, εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα.

Δημόσιο: Συνάντηση επιτροπών Δομών Αξιολόγησης - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ προς Πικραμμένο: «Είσαι υπηρεσιακός»

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει από το Σύνταγμα καθορισμένο ρόλο: Να οδηγήσει την χώρα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Αντίθετα, ο υπηρεσιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδης «έκρινε σκόπιμο» να συγκαλέσει συνάντηση με μέλη των επιτροπών αξιολόγησης Δομών του Δημοσίου (μαζί με τη γαλλική ομάδα τεχνικής βοήθειας), συνεχίζοντας στην ουσία το έργο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ σε σχέση με την αξιολόγηση,  που ως γνωστόν γινόταν με πρόθεση να οδηγήσει σε απολύσεις στο δημόσιο. Σφοδρά αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζοντας» στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ότι «Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν έχει καμιά θεσμική και δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτές τις πολιτικές». Διαβάστε τα σχετικά άρθρα από το aftodioikisi.gr:


Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χημικά και ξύλο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Οικολόγοι Πράσινοι: Όσο 71 νέα απορριμματοφόρα κόστισαν οι επισκευές «Φραγκενστάιν» - Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΠΑΜΕ

Τεταμένη η ατμόσφαιρα το πρωί στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Συγκρούσεις ΜΑΤ και εργαζομένων στην Καθαριότητα. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν ψεκαστήρα με χημικά, τις συγκρούσεις εργαζομένων και ΜΑΤ υπήρξαν μικροτραυματισμοί των πρώτων. Έχει γίνει τουλάχιστον μια προσαγωγή, μιας δημοτικής υπαλλήλου από τη Δράμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ. για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4071 (Καλλικράτης 2) σε θέματα προσωπικού Ο.Τ.Α.

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή του ν.4071 («Καλλικράτης 2») σε σχέση με το προσωπικό των ΟΤΑ. Θυμίζουμε ότι με το νόμο αυτό επεκτείνονται οι διατάξεις για αποσπάσεις που ισχύουν για συζύγους των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας και στη δημοτική αστυνομία. Έχουμε αναφερθεί στην εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου στην αιτιολογική έκθεση, ερμηνεία που δυστυχώς επαναλαμβάνει και η εγκύκλιος, αφού οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών δεν κάνουν τον κόπο να ερμηνεύσουν τη διάταξη, απλά αντιγράφουν την αιτιολογική έκθεση. Αντίθετα με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας όπως σας ενημερώσαμε σε πρόσφατη εγκύκλιό του δεν λαμβάνει υπόψη την αιτιολογική έκθεση, αλλά στέκεται μόνο στις ίδιες τις διατάξεις και πράγματι επεκτείνει τα ισχύοντα για τους ενστόλους στη δημοτική αστυνομία. Δυστυχώς άλλη μια «φάπα» από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υπηρεσία μας. Πάντως προτρέπουμε όσους συναδέλφους τους αφορά να προχωρήσουν κανονικά σε αιτήσεις απόσπασης.

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Επιβολή διοικητικών μέτρων της αργίας και της έκπτωσης αιρετών των δήμων και των περιφερειών εξ’ αιτίας καταδίκης

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με τις αλλαγές που επιφέρει ο ν.4071/2012 «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση- Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ ΕΚ». Μεταξύ άλλων επήλθαν οι εξής τροποποιήσεις στις διατάξεις του άρθρου 236 του ν. 3852/ 2010 (Α’ 87):

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

32.000€ το ετήσιο κόστος επισκευής του κάθε φορτηγού στο διαγωνισμό -που καταγγέλεται ως φωτογραφικός- στη Θεσσαλονίκη!

Μεταφέρουμε με επιφύλαξη την είδηση που ακολουθεί από το aftodioikisi.gr και σχετικές παραπομπές για το θέμα στην ιστοσελίδα της ΑΣΚ-ΟΤΑ. Πρόκειται για το διαγωνισμό εκχώρησης της συντήρησης των απορριμματοφόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες. Προκαλεί τεράστια εντύπωση το φερόμενο ετήσιο κόστος συντήρησης του κάθε φορτηγού που ανέρχεται σε 32.000€ ανά όχημα χωρίς στην τιμή αυτή να περιλαμβάνεται το κόστος των αναλώσιμων ανταλλακτικών όπως είναι τα ελαστικά τροχών, τα λιπαντικά, τα φίλτρα κ.α.!!!, ενώ ο ιδιώτης εργολάβος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τόσο τις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος Δημοτικού Συνεργείου, όσο και το προσωπικό του Δήμου!!! Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης φαίνεται πρόθυμη να ξοδέψει τεράστια ποσά για την εκχώρηση αυτή σε ιδιώτες, εξακολουθεί να έχει απλήρωτη επί μήνες την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων, ενώ το Σ.Δ.Α.Θ. προέβη σε αποχή για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο (δείτε την ανακοίνωσή εδώ). Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει για την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«STOP» από σήμερα στη λειτουργία της κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς ρακοσυλλεκτών στο Θησείο

Την επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας της αγοράς ρακοσυλλεκτών στην πρώην κορεάτικη αγορά στο Θησείο (Ερμού) αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Η σχετική εισήγηση έγινε από το δήμαρχο Αθηναίων, μετά τα πρόσφατα γεγονότα (όταν έγινε χρήση όπλου Κυριακή μεσημέρι) και τα συνεχή παράπονα από τους περιοίκους.

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη για την αποτροπή δημοπρασίας σε σχέση με την καθαριότητα


Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 787

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012 – Από τις 9.00 π.μ. μέχρι 12.00 μ.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνολικού προϋπολογισμού 2.285.000 ευρώ ετησίως ;;; χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος αναλωσίμων ανταλλακτικών που θα επιβαρύνουν το Δήμο.

H «οδύσσεια» μιας κλήσης: Η διαδρομή από το παρμπρίζ μέχρι το ταμείο διαρκεί χρόνια

Της Τανιας Γεωργιοπουλου

Ο Γ. Σ. έχει στο συρτάρι πάνω από δέκα απλήρωτες κλήσεις, μερικές από το 2004. «Θα κληθεί να τις πληρώσει και μάλιστα προσαυξημένες» βεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, καθώς παραγράφονται μόνο μετά παρέλευση εικοσαετίας. Απλώς το σύστημα βεβαίωσης και είσπραξης προστίμων για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω των δήμων, είναι τόσο αργό που πρακτικά καταλήγει να μην είναι αποδοτικό.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Θετικός απολογισμός για το Silver Alert Hellas

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σωτήρια για τους ηλικιωμένους που αγνοούνται

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου λειτουργίας για το Silver Alert Hellas, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που έχει ενεργοποιήσει για την Ελλάδα η μη κυβερνητική οργάνωση Γραμμή Ζωής.

Από την 12/04/2011, πρώτη ημέρα λειτουργίας του προγράμματος, μέχρι την 30/04/2012 ενεργοποιήθηκαν 61 Silver Alerts και έχουν εντοπισθεί 47 εξαφανισθέντες ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 28 βρέθηκαν σώοι και οι υπόλοιποι 19 θανόντες.

Πράσινο φως του Συμβουλίου της Επικρατείας για 5.000 έκτακτες προσλήψεις στους δήμους

Και επίσημα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον προσλήψεις εποχικού προσωπικού οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση (αρ. 13/2012) που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  έλαβε σήμερα η Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνάντηση με τον Υπ.Εσωτερικών για τις εκλογές: Αξιοπρεπής αποζημίωση στους υπαλλήλους ΟΤΑ ή ΌΛΟΙ αφιλοκερδώς!


Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 786

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε χθες 24 Μαΐου 2012 με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα απασχοληθούν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

Δεν δικαιούνται επίδομα θέσης ευθύνης οι προϊστάμενοι της ειδικής ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας!

Από την ιστοσελίδα της ΑΣΚ-ΟΤΑ ενημερωνόμαστε για έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ν.4024 που καταργεί κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ίσχυε ως τότε, και κατά συνέπεια τις διατάξεις για πρόβλεψη ειδικής ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας και του επιδόματος θέσης ευθύνης για τις θέσεις αυτές. Έτσι, τα μόνα επιδόματα θέσης ευθύνης που χορηγούνται είναι στους υπαλλήλους που προΐστανται Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος (Τμηματάρχης Α'). Ακολουθεί το έγγραφο, στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει ένα σύντομο σχόλιο προς ενημέρωσής σας.

Εγκύκλιος ΥΔιΜΗΔ: Αναστολή προσλήψεων & υπηρεσιακών μεταβολών - Ανάκληση-απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών - Εκλογική άδεια

 Αθήνα,  22 Μαΐου 2012
Αριθ. πρωτ : ΔΙΔΑΔ/Φ.18.26/2078/οικ.12060

ΘΕΜΑ: Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών -  Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών - Διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 και με αφορμή ερωτήματα υπηρεσιών σχετικά με την εκ νέου εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 28 του ν.2190/1994, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

 Αθήνα  21/5/2012
Αρ.Πρωτ.2/36436/0022

ΘΕΜΑ: «Παροχή πληροφοριών»
Σχετ.:  το από 1997/2-5-2012 έγγραφό σας.

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε  ότι, με τις ρυθμίσεις της αριθμ.2/16519/0022/24-2-2012 Κ.Υ.Α. καθορίστηκαν οι δικαιούχοι, καθώς επίσης και οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. που ζητά αναλυτικά στοιχεία για όλες τις επιπλέον αμοιβές των υπαλλήλων Ο.Τ.Α. πέραν της τακτικής μισθοδοσίας

Αθήνα,     24    Μαΐου   2012
Αρ. Πρωτ.: 20566

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Πρόσθετων Αμοιβών έτους 2011
ΣΧΕΤ.: Η αριθ.2/49708/0022/13.9.2004 Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με την ανωτέρω κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε δυνάμει του άρθρου 18 του ν.3205/2003, οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού πρέπει, αμέσως μετά τη λήξη κάθε οικονομικού έτους, να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν στην υπηρεσία μας, κατά λόγο αρμοδιότητάς τους, τα παρακάτω στοιχεία:

Σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών

Ξεκινά σήμερα το πανελλαδικό πρόγραμμα του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα «Ανοικτή Πολιτεία», το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ανάκληση του εγγράφου του ΥΠΕΣ που ζητά από τους δήμους τα στοιχεία των υπηρετούντων υπαλλήλων ΟΤΑ

Αθήνα, 22 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 777

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.:οικ.17005/30-4-2012 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητούσε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στοιχεία για το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το έγγραφο στις διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

Ενημέρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας


Αθήνα, 22 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 775
Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Συνάδελφοι,

Από πολλούς Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και μεμονωμένους συναδέλφους υποβάλλονται καθημερινά ερωτήματα για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους-22η Διεύθυνση Μισθολογίου, σας γνωρίζουμε τα πιο κάτω:

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αποστολή των παιδιών των ασφαλισμένων ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ σε κατασκηνώσεις

Αθήνα, 22 Μαΐου 2012
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 776
                                     
Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Όπως μας ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. θα υπάρξει και φέτος η δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. σε παιδικές κατασκηνώσεις.


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κατά προτεραιότητα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών που είναι σύζυγοι δημοτικών αστυνομικών

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι με την ισχύ του ν.4071/2012 επεκτείνονται οι διατάξεις για αποσπάσεις που ισχύουν για συζύγους των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας και στη δημοτική αστυνομία. Δυστυχώς υπήρξε μια «αμφισβήτηση» της διάταξης λόγω της λάθος ερμηνείας της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου, αλλά απ' ότι φαίνεται αυτή η λανθασμένη ερμηνεία μένει στα χαρτιά: ήδη γίνεται επίκληση της νέας διάταξης σε πρόσφατη εγκύκλιο για την απόσπαση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι δίνεται  προτεραιότητα στις περιπτώσεις όπου εκπαιδευτικοί  «Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος (παρ.1 του άρθρου 21 ν.2946/2001ΦΕΚ 224/8-10-2001 τ.Α΄) και του Ειδικού Ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας (παρ. 1 του άρθρου 21 ν. 2946/2001 ΦΕΚ 224/8-10-2001 τ.Α΄ και παρ. 1 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ 85/11-4-2012 τ.Α΄)»

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Ανάκληση & απαγόρευση χορήγησης καν. αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

 Aθήνα 19 Μαΐου 2012
Αριθ. πρωτ.: 19646
 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 30

ΘΕΜΑ: Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α' Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 6 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στη Ρόδο που κατηγορούνται για πλαστογραφία

Με την επιβολή περιοριστικών όρων, κατά περίπτωση, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, μετά την απολογία τους ενώπιων του Ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, ακόμη τέσσερεις δημοτικοί αστυνόμοι που πέρασαν χθες το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Ρόδου προκειμένου να απολογηθούν για την πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση πλαστογραφίας της βαθμολογίας των απολυτηρίων λυκείων τους ή της ημερομηνίας που αναγραφόταν στην βεβαίωση κατοικίας τους, βάσει των οποίων φέρεται να προσελήφθησαν, μέσω του σχετικού διαγωνισμού, στην Δημοτική Αστυνομία.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εργαζόμενοι Θεσσαλονίκης: Αποχή, διότι ο Μπουτάρης απαιτεί, αλλά δεν πληρώνει - Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Θ. για συμμετοχή στην αποχή

Σε σκλήρυνση της στάσης τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μη καταβολή δεδουλευμένων νυχτερινών και Σαββατοκύριακων, σε κάποιες υπηρεσίες από τον περασμένο Νοέμβριο. Έτσι, το δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) αποφάσισε να προτείνει στα Σωματεία-μέλη του αποχή από την εργασία στις Υπηρεσίες που λειτουργούν Σαββατοκύριακα, όπως Καθαριότητα, Ηλεκτρολογικό, Δημοτική Αστυνομία.

Ψήφισμα του 41ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλει την Χρυσή Αυγή

Αθήνα, 16 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 762

41ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «GRAND HOTEL PALACE»


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η εμφάνιση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής που δημαγωγούν και ντύνονται με τον μανδύα του σωτήρα του λαού είναι πρόκληση  για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Με βάση περιγράμματα θέσεων οι απολύσεις 150.000 δημόσιων υπαλλήλων

Τα πρώτα 50 που θα εκπονηθούν αφορούν θέσεις υπουργείων, γενικών γραμματειών και ΝΠΔΔ, καθώς και θέσεις ευθύνης

Το σχέδιο της απόλυσης 150.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, απολύσεις που προβλέπονται ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο με στόχο την περιστολή των δημοσίων δαπανών, έχει ήδη επεξεργαστεί η απερχόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Task Force.
Ετσι, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, είτε τώρα είτε μετά από νέες εκλογες - εξαιτίας των οποίων έχουν ανασταλεί, λόγω και πολιτικού κόστους, οι σχετικές διεργασίες - επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη οι διαδικασίες για την απομάκρυση περίπου 50.000 υπαλλήλων το χρόνο, όπως απαιτεί μετ' επιτάσεως η τρόικα.

Νέα ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων

Ανακοίνωση της 18ης Μάη 2012

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15 Μάη καταδείχτηκε ότι η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή της πόλης υλοποιεί σχέδιο παραπέρα συρρίκνωσης των παιδικών σταθμών (ΠΣ) του Δήμου. Η διορισμένη από τη δημοτική πλειοψηφία διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου) παρουσίασε στοιχεία ότι χωρούν στα κτίρια των ΠΣ 5.501 παιδιά, απαιτούνται γι' αυτά 644 παιδαγωγοί εκ των οποίων 154 είναι συμβασιούχες (420 συνολικά όλων των ειδικοτήτων). Η τύχη τους (απόλυση ή παραμονή στη θέση τους) αποφασίζεται σε δικαστήριο μέσα Ιούλη. Η διοίκηση έκανε σαφές ότι το πόσα παιδιά θα γίνουν δεκτά στη νέα χρονιά θα εξαρτηθεί από το πόσοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν του χρόνου στους σταθμούς.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατάργηση του μνημονίου και την καθιέρωση της απλής αναλογικής

Αθήνα, 16 Μαΐου 2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 764


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους βουλευτές που εκλέχτηκαν στη νέα Βουλή και κυρίως των κομμάτων που εκφράστηκαν ενάντια στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τις ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, πριν τη ΔΙΑΛΥΣΗ  της ΒΟΥΛΗΣ να εκφράσουν έμπρακτα τη λαϊκή βούληση με τη ψήφο τους στο Κοινοβούλιο:

ΚΕΔΕ: Εκπέμπει «SOS» στο νέο υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών -ΥΠΕΣ: 10000 προσλήψεις για να μην κλείσουν οι δήμοι

Ο συνδυασμός της κατάρρευσης του κεντρικού μηχανισμού του κράτους και της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου έχει καταστήσει εκρηκτικά τα ήδη μεγιστοποιημένα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας και ιδιαίτερα αυτά που έχουν άμεση σχέση με την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών. Η ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, «εξέπεμψε σήμα κινδύνου προκειμένου να μην καταρρεύσει και ο μοναδικός θεσμός που - παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει - κρατά τις πόλεις και τα χωριά σε λειτουργία και ζητά επειγόντως συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό που θα οριστεί προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις». 

«Ανοιχτή Πόλη»: Ο Καμίνης υποβαθμίζει παιδικούς σταθμούς για να τους δώσει σε ιδιώτες

Για εσκεμμένη υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών, με σκοπό την κατάργηση σημαντικού αριθμού τους, το κλείσιμό τους και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες κατηγορεί το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών η «Ανοιχτή Πόλη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκατοντάδες κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία μόλις «επανήλθε» το μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης

Πάνω από 600 κλήσεις, οι περισσότερες των 20 ευρώ, έκοψαν σήμερα στην Αθήνα οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας με την επιστροφή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης.

Στα 130€ μεικτά η εκλογική αποζημίωση για αστυνομικούς-πυροσβέστες-λιμενικούς

Κυκλοφόρησε μία ακόμα κοινή υπουργική απόφαση σε σχέση με την εκλογική αποζημίωση για την απασχόληση στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται η εκλογική απόφαση για τους 76.725 υπαλλήλους συνολικά, που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα:

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης για το κλείσιμο παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Μάη 2012
 
Σχέδιο παραπέρα συρρίκνωσης των παιδικών σταθμών του Δήμου Αθήνας υλοποιεί η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή της πόλης αποδεχόμενη την πολιτική κυβερνήσεων και ευρωμονόδρομου για ελαστικές μορφές εργασίας, και περικοπές στα κονδύλια για κοινωνικές υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η διορισμένη από την δημοτική πλειοψηφία διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) παρουσίασε στοιχεία ότι χωρούν στα κτίρια των παιδικών σταθμών 5.500 παιδιά, απαιτούνται γι’ αυτά 644 παιδαγωγοί εκ των οποίων 154 είναι συμβασιούχες (420 συνολικά όλων των ειδικοτήτων) η τύχη των οποίων (απόλυση ή παραμονή στην θέση τους) αποφασίζεται σε δικαστήριο μέσα Ιούλη. Εκανε σαφές ότι το πόσα παιδιά γίνουν δεκτά στη νέα χρονιά θα εξαρτηθεί από το πόσοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν του χρόνου στους σταθμούς.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ρόδος: Ατασθαλίες μεγέθους σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη δημ. αστυνομικών - Κατηγορούμενη και τέως διευθύντρια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Μεγάλο θόρυβο στους κόλπους της δημοτικής αρχής, παρά τις προσπάθειες να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι αλλά και να μην διαρρεύσουν τα αποτελέσματα μιας άκρως αποκαλυπτικής διοικητικής έρευνας, έχουν προκαλέσει επίσημες διαπιστώσεις για «παρατράγουδα» μεγέθους στις διαδικασίες πρόσληψης δημοτικών αστυνόμων στο νησί!

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που επεξεργάζονται οι δικαστικές αρχές και η νομική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου μετά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Αυγερινού φέρεται να έχει προκύψει ότι στους 100 δημοτικούς αστυνόμους ένα 10% περίπου έχει προσληφθεί κάνοντας χρήση ψευδών βεβαιώσεων και πλαστών πιστοποιητικών (!!!) ενώ εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να υπήρξε εύνοια σε ορισμένους από επιτροπές αξιολόγησης και των φυσικών τους ικανοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα...

Επιστρέφει αύριο η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα - Δηλώσεις αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας

Κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης θα πρέπει να προμηθεύονται από αύριο οι επισκέπτες οδηγοί οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας, καθώς τίθεται ξανά σε λειτουργία το σύστημα των περίπου 2.000 θέσεων πάρκινγκ. 

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ΑΣΚ-ΟΤΑ για το επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

Το ανθυγιεινό επίδομα να δοθεί  αναδρομικά σε όλους που το δικαιούνται.

Όπως είναι γνωστό από 1η Μαΐου 2012 μπήκε σε εφαρμογή η διάταξη του μισθολογίου–φτωχολογίου, για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Από το επίδομα αποκλείονται πολλές ειδικότητες εργαζομένων, που από τη φύση της εργασίας τους είναι ανθυγιεινές και επικίνδυνες, ενώ αυτό δίνεται έξι μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου ΧΩΡΙΣ αναδρομική ισχύ. Δεν λαμβάνεται δηλαδή υπόψη ότι οι εργαζόμενοι ποτέ δεν σταμάτησαν να απασχολούνται στις ίδιες ανθυγιεινές εργασίες, ενώ για όλο αυτό το διάστημα κρατούνταν κανονικά οι ασφαλιστικές τους εισφορές!

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Προβλήματα στη σωστή λειτουργία της αντιμετωπίζει η δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από το δεδομένο πρόβλημα της ανεπαρκούς δύναμης (μόλις 170 άτομα καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες μιας μεγαλούπολης όλο το 24ωρο) έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών από τον περασμένο Νοέμβριο. Επιπλέον έχουν και να αντιμετωπίσουν (όπως οι περισσότερες υπηρεσίες στην χώρα) και αυθαίρετες εντολές της διοίκησης, με τελευταίο κρούσμα τον αυθαίρετο ορισμό του προσωπικού ασφαλείας για την αργία/απεργία της Πρωτομαγιάς από τη διοίκηση(!), κατά παράβαση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας. Θέμα φαίνεται να υπάρχει και με την απασχόληση του προσωπικού στις εκλογές. Επιπλέον αίσθηση προκαλεί ανοιχτή επιστολή του Σ.Δ.Α.Θ. στους δημότες της Θεσσαλονίκης!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας κ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου

«Η Δημοτική Αστυνομία δεν ασχολείται με τον έλεγχο των αδειών των οίκων ανοχής παρά μόνο με την εφαρμογή της εντολής σφράγισης», ξεκαθαρίζει μέσω της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας με τις ιερόδουλες-φορείς του AIDS. Επαναλαμβάνει, δε, ότι για όλα τα ζητήματα βαριάς παραβατικότητας, όπως είναι η εγκληματικότητα, η πορνεία τα ναρκωτικά κ.λπ. αρμόδια είναι η Ελληνική Αστυνομία. 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ξεκινά εκ νέου στις 16 Μαΐου η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Επανέρχεται στις 16 Μαΐου η ελεγχόμενη στάθμευση στην πρωτεύουσα, την οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων και όχι ιδιωτική εταιρεία. Το σύστημα είχε διακοπεί για σχεδόν έξι μήνες, εξαιτίας της εμπλοκής που υπήρξε με το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είχε διακοπεί για έξι μήνες
Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είχε διακοπεί για έξι μήνες

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει την καμπάνια "Με Ποδήλατο στη Δουλειά"

Μια πρωτότυπη, φιλική με το περιβάλλον καμπάνια με τίτλο  “Με Ποδήλατο στη Δουλειά”, πραγματοποιείται το Μάιο.

Η καμπάνια, εν ήδη φιλικού διαγωνισμού, προτρέπει να αφήσουμε το αυτοκίνητο στην άκρη και να πάμε με το ποδήλατο στη δουλειά ,αντικαθιστώντας έτσι το ΙΧ με την άθληση και την ευεξία που προσφέρει η ποδηλασία. Το στοίχημα είναι να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ποδήλατο στις μετακινήσεις μας , καταγράφοντας  χιλιόμετρα, ώρες  χρήσης  και διαδρομές.    

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

1700 ως 2000€ η εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπ. Εσωτερικών με νέα ΚΥΑ

Κυκλοφόρησε χθες και η τελευταία απόφαση που εκκρεμούσε σε σχέση με την εκλογική αποζημίωση (για τις προηγούμενες σας έχουμε ενημερώσει εδώ) και αφορά στην καταβολή εκλογικής αποζημίωσης στους Υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία καθορίζεται στα 1700€ (μεικτά)!

Αναστολή άσκησης καθηκόντων 2 υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων

Αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια δυο σημερινές αποφάσεις του Δημάρχου Αθηναίων για την αναστολή άσκησης των καθηκόντων δύο υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων. Η απόφαση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ισχύ του ν.4057/2012 για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι «σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας και πριν αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από τον προϊστάμενο της αρχής στην οποία υπηρετεί, το μέτρο της αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του».

Δελτίο τύπου Λαΐκής Συσπείρωσης: Απολύσεις στο Δήμο Αθηναίων εξήγγειλε ο Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 8 ΜΑΗ 2012

Απολύσεις στο δήμο Αθήνας προανήγγειλε καθαρά ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
Σήμερα Τρίτη προχώρησαν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας οι εργαζόμενοι του νεοσύστατου Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου Αθηναίων. O ΟΠΑΝΔΑ προέκυψε μετά από συγχώνευση του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης, του Πολιτιστικού Οργανισμού και των Μουσικών Συνόλων του δήμου. Υπολογίζεται ότι η απεργία είχε σημαντική συμμετοχή, ειδικότερα στους περίπου 1.100 εργαζομένους απέργησε πάνω από το 90%.

Κυβέρνηση προς ΟΤΑ: Μέχρι 9 Μαΐου κατάρτιση ενοποιημένων προϋπολογισμών 2013-2016

Υποχρεωμένοι από το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταρτίσουν Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής είναι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών έχει εκδώσει οδηγία προς όλους τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την οποία περιγράφονται τα αναγκαία βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για την κατάρτιση των προγραμμάτων δημοσιονομικής στρατηγικής 2013 – 2016, τα οποία πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Τετάρτη 9 Μαΐου.  

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στους ΟΤΑ - Πώς επηρεάζεται η δημοτική αστυνομία

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέγραψαν πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας.

Δι@ύγεια: Σειρά αποφάσεων που αφορούν τη δημοτική αστυνομία

Αρκετές αποφάσεις που αναρτήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στη Δι@ύγεια στο Δήμο Αθηναίων αφορούν τη δημοτική αστυνομία. Κάποιες ανεβαίνουν εκ νέου καθώς η σχετική δαπάνη δεν προχώρησε την αρχική φορά. Σας τις παραθέτουμε αναλυτικά:

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Εγκύκλιος Υ.Δι.Μ.Η.Δ. για τα πειθαρχικά συμβούλια

Εγκύκλιο για την κοινοποίηση του ν.4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» εξέδωσε χθες το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σας έχουμε ενημερώσει για την έκδοση του νόμου σε παλαιότερη ανάρτηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κυκλοφόρησε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης

Κυκλοφόρησαν σήμερα (4 Μαΐου 2012) οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την καταβολή του εκλογικού επιδόματος σε κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι ΟΤΑ. Η απόφαση που μας αφορά φέρει τίτλο «Καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Δήμων της χώρας, με αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012». Το ποσό που προκύπτει μετά από υπολογισμό για τον κάθε υπάλληλο ΟΤΑ που εμπλέκεται είναι 97€ μεικτά.

24ωρη απεργία στο Δήμο Αθηναίων προκήρυξαν 4 σωματεία για το «πλεονάζον προσωπικό»

Στην προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την Τρίτη 8 Μαΐου (ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων) προχωρούν τα τέσσερα Σωματεία εργαζομένων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις και στο ενδεχόμενο απόλυσης προσωπικού λόγω... πλεονάσματος. Την ίδια ημέρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η συνέντευξη τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απασχόληση στις εκλογές: Ευθύνες σε ΥΠΕΣ & ΚΕΔΕ - Απειλές για πειθαρχικά μέτρα στο Δήμο Αθηναίων

Σε συνέντευξη τύπου για την απασχόληση των υπαλλήλων ΟΤΑ στις εκλογές προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δια των επικεφαλής των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και ΑΣΚ-ΟΤΑ, αφού ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί η νέα εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας. Στη συνέντευξη αυτή καταλογίζονται ευθύνες στον Υπουργό Εσωτερικών για τη στάση του στο θέμα, αλλά και στους δημάρχους που γνώριζαν ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία με τα δεδομένα του Υπουργείου Εσωτερικών και παρολαυτά δεν πίεσαν το Υπουργείο Εσωτερικών να αναθεωρήσει την απόφασή του. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά ότι μόλις χθες το υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης διέθεσε παραμονές των εκλογών 18 δις για τις τράπεζες (λέτε να νοιώθουν ότι φεύγουν;) ενώ αρνείται να δώσει ένα πολύ μικρότερο ποσό για πραγματικές ανάγκες για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων φέρεται να εξέδωσε εγκύκλιο που θεωρούσε πειθαρχικό παράπτωμα τη μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία υπαλλήλων που θα ορίσει ο Δήμος Αθηναίων για απασχόληση χωρίς εκλογική αποζημίωση εκτός των προβλεπόμενων καθηκόντων τους. Η αυθαίρετη αυτή εγκύκλιος αποσύρθηκε μετά από άμεση παρέμβαση του Σ.Ε.Δ.Α. Στη συνέντευξη τύπου γίνεται αναφορά στις πραγματικές ανάγκες εμπλοκής μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, ανάγκες που το Υπουργείο δεν έχει λάβει υπόψη του. Επίσης εκφράζεται σκεπτικισμός μήπως πίσω από αυτή την αδιαλλαξία του υπουργείου κρύβεται κάτι περισσότερο, μήπως εν τέλει το υπουργείο δεν θέλει να διεξαχθεί ορθά η εκλογική διαδικασία!

Σε αυτό το σημείο συνάδελφοι θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνάντηση του ΣΔΑΑ με τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας κ. Αναγνωστόπουλο τη Δευτέρα 30 Απριλίου η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έθεσε θέμα πολιτικής παρέμβασης του Δημάρχου Αθηναίων στον Υπουργό Εσωτερικών, προειδοποιώντας ότι με μόλις 310 άτομα είναι αδύνατο να διεξαχθούν ορθά οι εκλογικές διαδικασίες και ενδεχομένως ο Δήμος Αθηναίων την Κυριακή να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στη διενέργεια των εκλογών. Η ΕΚΕΔΑ έκανε παρέμβαση και στις πολιτικές παρατάξεις του Δήμου Αθηναίων, παρέμβαση στην οποία ανταποκρίθηκε η Ανοιχτή Πόλη που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σας παροτρύνουμε να διαβάσετε την εκτενή συνέντευξη τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να δείτε το παρασκήνιο και να γνωρίζετε ακριβώς πως εκτυλίχθηκαν τα πράγματα. Για διευκόλυνσή σας υπογραμμίσαμε ενδεικτικά κάποια σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την έκδοση της ΚΥΑ για το εκλογικό επίδομα - Προκλητική & απαξιωτική η συμπεριφορά της συγκυβέρνησης


  Αθήνα, 3 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 731

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη 1.00 το μεσημέρι, ενημερώθηκε για την έκδοση της κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία αναφέρει πόσοι υπάλληλοι θα εργασθούν σε κάθε Δήμο και το ποσό που διατίθεται για την εκλογική τους αποζημίωση.

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το εκλογικό επίδομα - 97€ μεικτά για κάθε εμπλεκόμενο - 1326 οι απασχολούμενοι στο Δ.Αθηναίων (από 310)

Όπισθεν ολοταχώς γιατί «δε θέλει να τινάξει την εκλογική διαδικασία "στον αέρα"» κάνει στο παρά πέντε των εκλογών η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφορικά με το «μπλόκο» στις εκλογές λόγω των λίγων δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος και του ύψους της αποζημίωσης.

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εκλογική απασχόληση - Αναστολή της αποχής - Η πολιτεία προ των ευθυνών της

Αθήνα, 3 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 729

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της στη 1.00 το μεσημέρι, κατήγγειλε ως απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., αναφορικά με το θέμα της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.
          

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μισό βήμα πίσω στην αποχή, με μύδρους κατά «κρυμμένου» Γιαννίτση - Στα 100€ το επίδομα;

Έκτακτη συνέντευξη τύπου δίνει αυτή την ώρα (13:00) η ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα την καταβολή του εκλογικού επιδόματος και την απασχόληση των υπαλλήλων ΟΤΑ στις εκλογές. Και ενώ αύριο θεωρητικά στήνονται οι κάλπες το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την αναμενόμενη ΚΥΑ αλλά ούτε έστω την εγκύκλιο κοινοποίησής της. Το ποσό του εκλογικού επιδόματος ενώ φάνηκε να έχει «κλειδώσει» στα 360€ μεικτά, τελικά ούτε αυτό επιβεβαιώνεται, αντίθετα νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 100€ μεικτά! Η πιο πρόσφατη ενημέρωση από το aftodioikisi.gr:

Περίεργο έγγραφο του Υπ.Εσωτερικών λίγο πριν τις εκλογές - Ετοιμάζονται για απολύσεις στους ΟΤΑ;

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο και το σχετικό έγγραφο ως έχει από την ιστοσελίδα της ΑΣΚ-ΟΤΑ:

Αποκαλυπτικό: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τρόικα ετοιμάζονται για απολύσεις στους Ο.Τ.Α.


Με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» στάλθηκε έγγραφο του Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, με το οποίο ζητούνται στοιχεία σχετικά με το αριθμό των εργαζομένων για να «… χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της Τρόικα…».

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ανακοινώσεις ΣΕΔΑ & ΕΕΔΑ (των μεγαλύτερων σωματείων του Δήμου Αθηναίων) για αποχή από την εκλογική απασχόληση

Σημείωση: Ανάλογη ανακοίνωση για αποχή από κάθε εκλογική απασχόληση εξέδωσε σήμερα και η Ένωση  Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων, δηλαδή το σωματείο της Καθαριότητας, αλλά και η ομοσπονδία της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Ας το λάβουν υπόψη οι 310 συναδέλφοι (πολλοί εκ των οποίων από τη δημοτική αστυνομία) που προθυμοποιήθηκαν να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον Υπουργό Εσωτερικών που με την απόφασή του εμπαίζει ολόκληρο τον κλάδο των υπαλλήλων ΟΤΑ.

Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Α. για την εκλογική απασχόληση, το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ & τα οφειλούμενα χρήματα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
ΤΗΛ: 210-3259059



                     Αθήνα, 02-05-2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
          Έχουμε γίνει μάρτυρες της ανευθυνότητας και της ολιγωρίας που διέπει την πολιτεία σχετικά με την αποζημίωση των Δημοτικών Υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία. Μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές το ΥΠ.ΕΣ. με εγκύκλιο που έστειλε σε όλους τους Δήμους, ανακοινώσε την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας και των αριθμό των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν σε κάθε Δήμο. Με τρόπο εκβιαστικό και εκμεταλλευόμενη την δεινή οικονομική κατάσταση  στην οποία έχουν οδηγηθεί  οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, ζητούν από αυτούς να καταθέσουν και την τελευταία προμετωπίδα αξιοπρέπειας που έχουν δουλεύοντας ένας για έξι.

Δελτίο τύπου-απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε όσους υπονομεύουν την απόφαση αποχής των εργαζομένων ΟΤΑ από κάθε εκλογική διαδικασία


Αθήνα, 2 Μαΐου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 724

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), απαντώντας σε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των εκλογικών αποτελεσμάτων επισημαίνει:

Δελτίο Τύπου "Ανοιχτής Πόλης" για την απασχόληση των δημοτικών υπαλλήλων στην εκλογική διαδικασία



Δελτίο Τύπου 
2/5/2012

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΣΤΗΝ   ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο Δ. Αθηναίων επαναφέρει την πρόταση για αλλαγή στο νομικό καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής

Σας είχαμε ενημερώσει για την πρόταση νόμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την τροποποίηση του νόμου 2734 περί εκδιδόμενων προσώπων, πρόταση που δίνει τέλος σε πολλές ανορθολογικές διατάξεις σε σχέση με τη λειτουργία των οίκων ανοχής που καθιστούν το νόμο ανεφάρμοστο. Την πρόταση αυτή επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή τα περιστατικά που είδαν τις δύο τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Επικριτικός είναι ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, αλλά μάλλον επιδίδεται περισσότερο σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Διαβάζουμε σχετικά στο aftodioikisi.gr:

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων - Αρμόδια και η δημοτική αστυνομία

Σας είχαμε ενημερώσει μέσω του ιστολογίου του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για επικείμενη έκδοση υπουργικής απόφασης με ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. Σύμφωνα με την απόφαση, οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που ελέγχονται για  λοιμώδη νοσήματα και εφόσον δεν νοσούν από αυτά ή έχουν θεραπευθεί εφοδιάζονται με ειδικό πιστοποιητικό υγείας.

Ματίας Μορς: Απόσυρση του νόμου που επιτρέπει σε κάποια ασφαλιστικά ταμεία να μη συγχωνευτούν με τον ΕΟΠΥΥ - Λάθος ερμηνεία απαντά ο Λοβέρδος

Την απόσυρση του νόμου που επιτρέπει σε κάποια ασφαλιστικά ταμεία να μη συγχωνευτούν με τον ΕΟΠΥΥ ζητά η τρόικα, όπως αποκαλύπτει επιστολή που έστειλε το μέλος της τρόικας Ματίας Μορς στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Με τόνο που δεν χωράει συζήτηση, ο κ. Μορς απαιτεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο που επιτρέπει σε κάποια ασφαλιστικά ταμεία να μην συγχωνευτούν με τον ΕΟΠΥΥ ως στις 31 Δεκεμβρίου και να μετατραπούν (εφόσον το θέλουν) σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με το πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση κύρωσης του Πλαισίου Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη ρυθμίζει τις αρχές κάτω από τις οποίες θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου, ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας προς όφελος των φορέων αλλά και να γίνει ευχερέστερη η πρόσβαση του πολίτη σε αυτές.