Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

H αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε. - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ (Newsit)


Στην αντιρατσιστική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Συντάγματος και έφτασε μέχρι την Ακρόπολη συμμετείχε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Παρών και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 

Περίπου 2.000 άτομα, μέλη αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα απ' όπου ξεκίνησαν πορεία προς την Ακρόπολη. Μαζί τους και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της «Κίνησης Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

 

 ΩΡΑ 16:46 Η πορεία μπροστά από την Ακρόπολη

Δείτε το βίντεο



Σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης... (EGAM) σε «μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία».

Δίπλα στις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, Έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων μετανάστες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αντιρατσιστικών φόρουμ ευρωπαϊκών χωρών, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μαζί με εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, λίγο μετά τις 3 μετά το μεσημέρι, με σκοπό «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία μέχρι την Ακρόπολη.

Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Το βασικό πανό της πορείας...


Οι διαδηλωτές κρατούν ένα τεράστιο πανό που γράφει "Η Ευρώπη ενάντια στο νεο-ναζισμό"










Το συλλαλητήριο διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και κατά του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού.






Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.












Και το ΠΑΣΟΚ στην πορεία




Ρεπορτάζ Μιχάλης Λαγάνης

Πηγή:
newsit.gr , newsnow.gr
Διαβάστε επίσης: