Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας: «Σκούπα» σε παράνομα πάρκινγκ

Ενα μεγάλο βήμα έκανε η Αστυνομία στο να μπει ένα τέλος στην παράνομη πρακτική επιτήδειων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας ως παρκαδόροι νυχτερινών κέντρων και εκμεταλλεύονται δημόσιους χώρους επωφελούμενοι από τις βραδινές εξόδους πολιτών.

Οι «παρκαδόροι» των κέντρων χρεώνουν 5 έως 10 ευρώ χωρίς αποδείξεις
Οι «παρκαδόροι» των κέντρων χρεώνουν 5 έως 10 ευρώ χωρίς αποδείξεις

Σε μεγάλη επιχείρηση της Τροχαίας, κυρίως έξω από δημοφιλή κέντρα διασκέδασης, όπου συρρέει μεγάλος αριθμός πολιτών για να διασκεδάσει, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ άτομα, εκ των οποίων οι 17 είναι ελληνικής καταγωγής και ο ένας αλλοδαπός. Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η προχθεσινή εξόρμηση της Αστυνομίας έγινε στις περιοχές του Κολωνακίου, που συναντώνται πολλά μπαρ, στη Λεωφόρου Συγγρού και στην Ιερά Οδό και στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων. Το σαφάρι πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και, σύμφωνα με τις Αρχές, οι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν υπεύθυνοι καταστημάτων και οι δεκατρείς εργάζονταν ως παρκαδόροι.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελάμβαναν παράνομα δημόσια οδό χρησιμοποιώντας γι' αυτό τον σκοπό διάφορα εμπόδια.Γεγονός είναι πως εν μέσω της εορταστικής περιόδου, όπου οι έξοδοι των πολιτών στα μπαρ και τα κλαμπ είναι πιο συχνό φαινόμενο, οι παραπάνω πρακτικές που συναντώνται σε μεγάλο αριθμό κέντρων εστίασης εντείνουν το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, οι «παρκαδόροι» των κέντρων χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους 5 με 10 ευρώ, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εκδίδονται καν οι απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Μάλιστα, οι πολίτες που εμπιστεύονται κατ' ανάγκη το όχημά τους για ασφαλή φύλαξη επί της ουσίας δεν εξασφαλίζονται από κανέναν. Πολλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων στο «Εθνος» που εξομολογούνται πως βρήκαν το αυτοκίνητό τους τρακαρισμένο, ενώ καταγγέλλουν πως έφυγαν και με κλήση Τροχαίας για παράνομη στάθμευση.

Λευτέρης Μπιντέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου