Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μαζί στις περιπολίες του Κέντρου Δημοτική Αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ.

Τη φόρμουλα για στενότερη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, αναζητούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η τελευταία προσπάθεια να ευοδωθεί μια στενότερη επιχειρησιακή σχέση μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας ήταν με τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Το αποτέλεσμα της κοινής δράσης των δύο σωμάτων αποτιμήθηκε θετικά.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τον Γ. Καμίνη, με τον οποίο ο Ν. Δένδιας είχε μια πρώτη συνάντηση για το θέμα την προηγούμενη Παρασκευή, θα ζητηθούν 800 δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι θα στελεχώσουν μεικτά κλιμάκια περιπολιών με την ΕΛ.ΑΣ. Τα κλιμάκια θα πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας τουλάχιστον 18 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επιπλέον θα υπάρξει επιχειρησιακός απεγκλωβισμός μάχιμων αστυνομικών από την περιοχή, προκειμένου να διοχετευτούν στις νέες μηχανοκίνητες μονάδες που ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Παρά τις σκούπες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Κέντρο της Αθήνας η μικροεγκληματικότητα συνεχίζει και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα. Μειωμένοι αλλά όχι στα επιθυμητά επίπεδα είναι και οι δείκτες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπως και της πορνείας. «Θέλουμε το κέντρο της πόλης να είναι απολύτως ασφαλές προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος σε αυτό, να ανοίξουν οι δεκάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν και τα ξενοδοχεία που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο λόγω εγκληματικότητας», αναφέρει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4774604

Σχόλιο: Αυτό που πάντα μας «αρέσει» στη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας είναι ότι τα νέα που αφορούν στην υπηρεσία τα μαθαίνουμε πάντα τελευταίοι από τα ΜΜΕ. Πάντως κάτι δεν πάει καλά στο ρεπορτάζ με τα 800 άτομα που αναφέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου