Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κατάσταση εργαζομένων που δεν εργάστηκαν λόγω των καταλήψεων ζητάει ο Γεν.Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων! Αιτιάσεις Ε.Κ.Ε.Δ.Α. κατά του Σ.Δ.Α.Α.

Ονομαστική κατάσταση εργαζομένων που ενώ χτύπησαν κάρτα δεν εργάστηκαν, λόγω των καταλήψεων στο Δήμο Αθηναίων, ζητά ο Γενικός Γραμματέας κ. Λιβάνιος με έγγραφό του προς όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου. Άμεση ήταν η αντίδραση από το ΣΕΔΑ, το οποίο «υπενθυμίζει» στο Γενικό Γραμματέα ότι η παρουσία των υπαλλήλων πιστοποιείται με το χτύπημα της κάρτας και με το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της σχετικής τους ανάρτησης στην ιστοσελίδα τους «Τώρα μας τρομοκρατήσατε».

Το Σ.Δ.Α.Α. για μια ακόμη φορά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, παρά τα πέντε όπως μετρήσαμε απαλλαγμένα από τις υπηρεσίες μέλη του, μετά και την παραίτηση του προέδρου. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. είχε τη διαβεβαίωση από τη Διεύθυνση ότι μόνο τα μέλη του προεδρείου θα απαλλάσσονταν από τις υπηρεσίες, αλλά εμείς εξακολουθούμε να βλέπουμε απαλλαγμένο και τον Ταμία, αλλά και πέμπτο μέλος. Κατά περίεργο τρόπο βέβαια, κανείς δεν μπορεί να τους πετύχει όλους μαζί στα Γραφεία του Συλλόγου, αλλά φανταζόμαστε ότι τρέχουν καθημερινά στα Δ.Α.Τ. για ενημερώσεις!
 
Όσο για την ιστοσελίδα του συλλόγου που πληρώνετε με την εισφορά σας, περνάει νέα περίοδο ληθάργου, αφού μετά την παραίτηση του προέδρου (που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.) έπαψαν να ανεβαίνουν οι ανακοινώσεις του Δ.Σ. Μιλάμε βέβαια για το Δ.Σ. που προέκυψε με την παράνομη αντικατάσταση των μελών της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. που για να τη δικαιολογήσουν μας είπαν ότι ρώτησαν κάποιον στην ΑΔΕΔΥ, ο οποίος τους υπέδειξε τη μοναδική στα συνδικαλιστικά χρονικά αναδιανομή των εδρών! Αλήθεια, ο δικηγόρος του συλλόγου που πληρώνουμε, ρωτήθηκε και εξέφρασε την ίδια άποψη; Γιατί είναι περίεργο το γεγονός -πέραν της κοινής λογικής- έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους (ΔΑΣ, ΑΣΚ-ΟΤΑ, ΠΑΣΚΕ) αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ να έχουν δώσει στην Ε.Κ.Ε.Δ.Α. διαφορετική απάντηση. Υπάρχει έγγραφη γνωμοδότηση αυτού του μέλους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ή έστω του δικηγόρου του συλλόγου, ή δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ εγγράφως γιατί απλά ξέρουν ότι θα εκτεθούν; 

Τέλος, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση για τα μέλη της ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας που απαλλάχθηκαν την Τρίτη από τις υπηρεσίες, χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε συνδικαλιστική ιδιότητα και χωρίς να εμπλέκονται με κανέναν τρόπο στην εκλογική διαδικασία. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αναρωτιέται αν η δημοτική αρχή γνωρίζει πράγματι τα όσα διαδραματίζονται στη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας.

Και με την ευκαιρία η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. καταγγέλλει τη μαύρη συνδικαλιστική προπαγάνδα της ΔΑΚΕ ότι «κάποιοι» δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και βάζουν κανονική άδεια σε περίοδο κινητοποιήσεων, όταν οι ίδιοι εσκεμμένα έχουν απαξιώσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους αγώνες της. Μάλλον αισθάνονται πολύ «άδειοι» όντας ανίκανοι να κινητοποιήσουν έστω και ένα συνάδελφο και πρέπει κάπως να συγκαλύψουν την ανυπαρξία τους. Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν θα αποτελέσει το άλλοθι της δήθεν συμμετοχής του Σ.Δ.Α.Α. στις δράσεις της Ομοσπονδίας. Η ΔΑΚΕ είναι πρακτικά μόνη της στο σύλλογο, απομονωμένη από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Γεγονός είναι ότι η τελευταία «μαζική» πορεία του συλλόγου, ακριβώς μετά την παραίτησή μας, μετά βίας είχε συγκεντρώσει 50 άτομα, τα όποια το προεδρείο είχε σύρει πίσω από το μοναδικό κομματικό μπλοκ της Ομοσπονδίας (μαντέψτε ποιο ήταν αυτό), κάτι που οδήγησε πολύ κόσμο στην απόφαση να μην ξανακατέβει σε πορεία.

Όσο για την αποχή και την ανυπαρξία της Δ.Α.Δ.Α. σε κάθε κινητοποίηση, εμείς τη θεωρούμε δεδομένη καθώς η πολιτική που πρεσβεύει έχει ως βάση της την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε αγώνα εργαζομένων ενάντια στις επιταγές της μνημονιακής κυβέρνησης που δήθεν πολεμάνε.

Ενημέρωση: Σε σχέση με τα διάφορα ευφάνταστα γράφει η ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας στο τέλος της σημερινής της ανακοίνωσης, μην μπορώντας να δικαιολογήσει αλλιώς την απόρριψη της πρότασης της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για κοινό ψηφοδέλτιο Δημοτικής Αστυνομίας και σε μια ύστατη προσπάθεια να θολώσει τα νερά, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δηλώνει ότι δεν έτρεφε καμιά αυταπάτη ότι θα εκλεγόταν δικός της υποψήφιος. Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι τέτοιοι ώστε προτεινόμενος από τη ΔΑΚΕ δημοτικός αστυνομικός θα εκλεγόταν έτσι κι αλλιώς. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τώρα εξελέγη υποψήφιος της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ μέσα από κομματικό ψηφοδέλτιο, ενώ με την πρόταση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα εκλεγόταν δημοτικός αστυνομικός μέσα από ένα υπερκομματικό κλαδικό ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς η ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από την κομματική της υποτέλεια για κανένα λόγο, ούτε το συμφέρον της ίδιας της υπηρεσίας. Και αυτό που επεδίωκε η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με την πρότασή της είναι επίδειξη συνδικαλιστικής δύναμης στο Δήμο Αθηναίων από τον κλάδο της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού ένα κλαδικό ψηφοδέλτιο ενδεχομένως να έκανε την έκπληξη. Δυστυχώς η εσωστρέφεια της ΔΑΚΕ και η κομματική υποτέλειά της δεν επιτρέπουν στον κλάδο μας να φανεί ως υπολογίσιμη συνδικαλιστική δύναμη. Και προς αποφυγή κάθε υπόνοιας, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. συγχαίρει και δημόσια το συνάδελφο Γιάννη Χάλκο που εξελέγη εκ νέου ως μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, την ικανότητα του οποίου ουδέποτε αμφισβητήσαμε.

Όσο για την αυθαίρετη «εκλογική διάθεση» μελών της ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας που ούτε συνδικαλιστική ιδιότητα είχαν, ούτε εμπλέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο στην εκλογική διαδικασία, μας μεταφέρθηκε ότι η δημοτική αρχή είχε πλήρη άγνοια και ουδέποτε συναίνεσε σε κάτι τέτοιο. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. όμως δηλώνει ότι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής παραμένουν, αφού οι προϊστάμενοι που η ίδια επέλεξε χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους θέση για να αβαντάρουν την κομματική παράταξη στην οποία ανήκουν. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ευελπιστεί σε ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για το γεγονός της μόνιμης διάθεσης τον τελευταίο καιρό 5 μελών του παράνομου Δ.Σ. του ΣΔΑΑ. Οι συνάδελφοι ας αναρωτηθούν μόνοι τους τι άλλαξε μετά την παραίτηση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και χρειάζονται άλλα δυο μέλη του Δ.Σ. σε μόνιμη συνδικαλιστική διάθεση έκτοτε.

Ακολουθεί το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και η απάντηση του Σ.Ε.Δ.Α.:


Πηγή: http://www.seda.gr/content.asp?catid=369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου