Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κατάληψη ΠΟΕ-ΟΤΑ στο προαύλιο της Βουλής και στο ΤΕΑΔΥ (βίντεο) - Αναβολή της συνάντησης Καμίνη - Ραϊνχεμπάχ

Μέρος του προαύλιου χώρου της Βουλής κατέλαβαν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Πιάνοντας απροετοίμαστους τους αστυνομικούς, περίπου 150 διαμαρτυρόμενοι, που πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατάφεραν να μπουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν την πορεία τους από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και καθώς περνούσαν έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέταξαν σκουπίδια και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, πραγματοποιήσε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, η οποία όμως απέβη άκαρπη.

Οι διαδηλωτές της ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά τη Βουλή, κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εκεί, με νέα αιφνιδιαστική τους κίνηση εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέκλεισαν τις εισόδους των νέων γραφείων του ΤΕΑΔΥ στην οδό Φιλελλήλων, όπου αυτήν την ώρα πραγματοποιείται τελετή εγκαινίων, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Οι διαδηλωτές κατέβασαν τα ρολά του κτιρίου και έχουν εγκλωβίσει όσους δίνουν το «παρών» στα εγκαίνια. Στο σημείο έσπευσε μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Επόμενος σταθμός τους, το δημαρχείο στην Κοτζιά.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Την ίδια ώρα, σε 48ωρη απεργία αύριο και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ- ΟΤΑ μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα το πρωί μετά από έκτακτη συνεδρίαση, ενώ ήδη από προχθές είχε κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.



Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο από το βράδυ της Δευτέρας αντλεί τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η επιλογή γίνεται βάσει της εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους.

Επιπλέον, εντός των επομένων ημερών θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες που εμφανίζουν ελλείψεις στο υπαλληλικό τους δυναμικό, οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.

Πηγή:  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=242907

Από εδώ πάει και ο Χορστ...

Πώς τελείωσαν οι «καταδρομικές» επισκέψεις (λέγε με «στολίδια από... ανακυκλωμένα σκουπίδια στη ΔΗΜΑΡ», «...προαυλισμός με τα ΜΑΤ», «εγκλωβισμένα... εγκαίνια, Γιάννη μου») της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα;
Με μια «επίσκεψη» στο δημαρχείο Αθήνας, όπου στις 3 και μισή το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ραϊνχεμπάχ.
Μη φανταστείτε ότι η συνάντηση έγινε. Ο Γιώργος την ανέβαλε για το «φόβο των ΠΟΕ-ΟΤΑτζήδων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου