Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Καμίνης: «Ξεκινήστε αξιολόγηση - απολύσεις από Αθήνα!»

Σε... πιλοτική λειτουργία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού του, με ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσα στο επόμενο τρίμηνο, προτίθεται να βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το δήμο του, προκειμένου να προχωρήσει κατόπιν το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι -όπως τον διαβεβαίωσε ο Αντώνης Μανιτάκης και το ανήρτησε ο δήμαρχος στο προσωπικό του twitter- δε θα απολυθούν. Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας χθες στη ΝΕΤ τόνισε ότι μετά την αξιολόγηση μπορούν να γίνουν και απολύσεις.

Ωστόσο, ο Γ. Καμίνης θέτει μια προϋπόθεση για να λειτουργήσει... πιλοτικά ο δήμος του: η αξιολόγηση να γίνει από κοινό αποδεκτό φορέα, όπως, για παράδειγμα, η Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ΑΕ, που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πέραν αυτού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει, για την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης, την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και εμπιστοσύνης, καθώς και την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, προτείνει την ταυτόχρονη και πλήρως διασυνδεδεμένη εφαρμογή των παρακάτω:
  • Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβώς οι πραγματικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία προβλέπεται ρητά από τον ν. 4024/2011 και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.
  • Άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων ΔΕ1 Διοικητικού ΙΔΑΧ, στους οργανισμούς προέλευσης. Στην απόφαση θα πρέπει να προβλέπεται η οριστική μετακίνηση, μόνο και εφόσον κατόπιν της ανωτέρω αξιολόγησης προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
 Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/25440

Μανιτάκης σε Καμίνη: Δε θα απολυθεί κανείς


«Μετά από επικοινωνία μαζί του, ο κ. Μανιτάκης μου είπε ότι δε θ' απολυθεί κανείς, αλλά θα μετακινηθούν εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες». Αυτό αναφέρει, μέσω τού προσωπικού του twitter, πριν από λίγο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε έτερό του twit σχετικά με τη λίστα υπαλλήλων, σημειώνει: «Εγώ δεν μπορώ να κάνω πράγματα που δεν έχουν νομικό, δημοκρατικό εν τέλει συνταγματικό έρεισμα». Συμπληρώνει, σε τρίτο twit του, όμως, πως «δήλωσα ότι θα σταθώ δίπλα στους εργαζόμενους, αλλά ο δήμαρχος Αθηναίων δεν μπορεί να παρανομήσει». Επιμένει, δε, στην αξιολόγηση των υπαλλήλων πριν από την... απόλυση: «Οι τυφλές περικοπές στους ΟΤΑ είναι άδικες και αντιλειτουργικές. Πρέπει να προηγηθεί αξιολόγηση».

Τέλος, αναφορικά με την Εποπτεία στους δήμους, σημειώνει: «Εμείς τις οικονομίες στο δήμο τις έχουμε κάνει μόνοι μας από την πρώτη στιγμή. Οπότε τι τον θέλουμε τον επίτροπο;».