Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εφευρετική για άλλη μια φορά η ΠΟΕ-ΟΤΑ: Με φέρετρο και στέφανα η πορεία της κατά της διαθεσιμότητας!

Αρκετά εφευρετικοί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντέδρασαν με το δικό τους τρόπο στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί έκαναν την... κηδεία τους έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της σημερινής τους διαμαρτυρίας. Μάλιστα φρόντισαν και να «στείλουν» στέφανα των τριών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Υπό τους ήχους πένθιμων εμβατηρίων έγινε η διαδήλωση ενάντια στη διαθεσιμότητα!

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν η ΠΟΕ -ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος, μέσω της οδού Σταδίου και της πλατείας Συντάγματος. Λόγω της πορείας έκλεισαν η Σταδίου από Αιολου, η Λ.Αμαλίας από Ξενοφώντος και η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το Χίλτον.

Πορεία με φέρετρα... κατά της διαθεσιμότητας
Κατά την διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την Πλατεία Καραϊσκάκη, εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετέφεραν φέρετρο και στεφάνια που φέρεται να έχουν στείλει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας , ενώ τους ακολουθούσαν δημοτικοί υπάλληλοι που έπαιζαν πένθιμη μουσική.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των περικοπών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια ενώθηκαν με το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Στην πορεία συμμετέχουν 100 περίπου μοτοσικλετιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μαύρα μπαλόνια και πολλοί σύλλογοι εργαζομένων σε υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου.
Πορεία με φέρετρα... κατά της διαθεσιμότητας
Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 έως τις 7 το απόγευμα για την απογευματινή.

Αύριο συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει τη συνέχεια και το είδος των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι καταλήψεις των εργαζομένων στον δήμο Ηρακλείου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις διευθύνσεις Διοίκησης, Οικονομικών, Εθνικών Κληροδοτημάτων, Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου.

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 14:00 για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, Real, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης: