Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για την πλήρη απουσία και ανυπαρξία του Σ.Δ.Α.Α. και τη μετατροπή του από τη ΔΑΚΕ σε εκκολαπτήριο Τμηματαρχών!

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2012
Συνάδελφοι,
Μετά και την χθεσινή πορεία από χιλιάδες εργαζομένους στο κέντρο της Αθήνας, γίνεται πλέον ξεκάθαρο σε όλους αυτό που τόσο καιρό για τους περισσότερους ήταν γνωστό: Η ηχηρή απουσία του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας από όλους τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους.
Η κοινωνία μας είναι σε αναστάτωση, τα μέτρα που ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν μας οδηγούν σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση. Όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για τις εργασιακές σχέσεις αποτελούν παρελθόν. Συνάδελφοι από άλλες υπηρεσίες του Δήμου απολύονται, και εμείς, το πιο δυνατό ηλικιακά και αριθμητικά κομμάτι του Δήμου της Αθήνας, απέχουμε!!! Τι συμβαίνει; Φοβόμαστε, ή απλά δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά;
Για την παράταξη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι ένας: Η ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που για άλλη μια φορά βάζει τις κομματικές της δεσμεύσεις πάνω από οποιονδήποτε κανόνα ηθικής, αξιοπρέπειας, συναδελφικότητας, αγωνιστικότητας και απέχει συνειδητά από το εργατικό κίνημα.
Συνάδελφοι, έφτασε η ώρα των αγώνων. Οι περισσότεροι δήμοι στην χώρα είναι σε καταλήψεις για να αποτραπούν οι απολύσεις. Στον αντίποδα, το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. παρακολουθεί με απάθεια τα γεγονότα και κωφεύει στις παροτρύνσεις των άλλων συλλόγων, έχοντας μάλλον ως προτεραιότητα τις τοποθετήσεις μελών τους σε θέσεις ευθύνης. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, το έχουμε δει το έργο και στο παρελθόν! Η ΔΑΚΕ είναι πιστή στις αρχές της με πρώτη από αυτές την προαγωγή των συνδικαλιστικών της στελεχών! Μη φοβάστε κύριοι της ΔΑΚΕ, δεν θα χάσετε τις καρέκλες σας αγωνιζόμενοι για δίκαια αιτήματα και το δικαίωμα στην εργασία για όλους!
Δύο μήνες μετά την παραίτηση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. η ΔΑΚΕ και η ΔΑΔΑ έχουν οδηγήσει τη λειτουργία του συλλόγου σε τέλμα. Υλοποιώντας την παράνομη αναπλήρωση των εδρών της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με τους επιλαχόντες του συνδυασμού της ΔΑΚΕ, έχουν κάνει το σύλλογο ανέκδοτο στα σωματεία ανά την Ελλάδα! Κύριοι της ΔΑΚΕ και της ΔΑΔΑ, πριν προχωρήσετε στη συγκρότηση δικού σας δευτεροβάθμιου οργάνου, όπως επιχειρείτε, μάθετε πρώτα να χειρίζεστε απλές συνδικαλιστικές διαδικασίες!!!
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. επέλεξε να αγνοήσει το πρόσταγμα των συναδέλφων που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να αποδεχθεί -για 2η φορά στη θητεία του- θέση ευθύνης. Τον καλούμε να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του προέδρου για λόγους «ευθιξίας», κάτι που όφειλε ήδη να έχει πράξει!
Συνάδελφοι, η ευθύνη για την κατάσταση αυτή μας βαραίνει όλους. Ας μην επι­τρέψουμε να συνεχιστεί άλλο! Αν θέλετε έναν πραγματικό Σύλλογο, και όχι σύλλογο-εκκολαπτήριο Τμηματαρχών, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. είναι εδώ, πρόθυμη να βγει μπροστά και να προσπαθήσει για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για όλους, δίνοντας το παρόν στα προβλήματα της κοινωνίας, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ!

Το Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Ε.Δ.Α.