Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για συμμετοχή στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο για την πανευρωπαϊκή απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2012 
Αριθμ. Πρωτ.: 1370


A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχουν προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο της ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 12.30 το μεσημέρι, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, στην Αθήνα, στέλνουμε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στις πολιτικές που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ασκούνται σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας από την Ελληνική κυβέρνηση, σε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα !!!

Γι΄ αυτό, ο αγώνας να μην εφαρμοσθούν στην πράξη τα μέτρα που προβλέπει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 είναι συνεχής. Πρέπει να αποτραπούν οι 2.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2012.

Λέμε ΟΧΙ  στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προωθείται με την διάλυση των Κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Λέμε ΟΧΙ στις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική «επιτροπεία» των Ο.Τ.Α. που θα φέρει αναγκαστικές μετατάξεις, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, απολύσεις και νέους φόρους στους πολίτες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΝΕΑ «ΒΑΡΒΑΡΑ» ΜΕΤΡΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Γιάννης Τσούνης