Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Α.Α. που αναιρεί 17 μέρες μετά όσα υποστήριξαν στη συνέλευση - Νέες αιχμές από Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-3259059

                Αθήνα, 08-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Συνάδελφοι, θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα μυθεύματα και τις φαντασιώσεις κάποιων εξ ημών  που προσπαθούν με ανήθικο τρόπο να διαστρεβλώσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν και δηλώνουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ο Υπουργός έθεσε το ζήτημα “ή παίρνουμε όπλα ή απολυόμαστε”.


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν συγκεκριμένα τα εξής:
·         Αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
·         Το επίδομα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού
·         Το δικαίωμα της μετάταξης από 8ετία σε 6ετία.
·         Συνυπηρέτηση μεταξύ των Δημοτικών Αστυνομικών.
·         Δημιουργία Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εσωτερικών με εποπτικό και συντονιστικό ρόλο.
·         Προμήθεια στολής με την καταβολή εφ’ άπαξ ποσού.
·         Έκδοση των προβλεπόμενων εκ του νόμου αποφάσεων για τις θέσεις ειδικής ιεραρχίας.
·         Αν τεθεί θέμα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ζητήθηκε να γίνει παρέμβασή του κου Στυλιανίδη στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κο Μανιτάκη, προκειμένου να εξαιρεθούμε ως Ειδικό Ένστολο Προσωπικό το οποίο προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ και φοίτησε σε σχολές για 6 μήνες.
Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής δύο:

·         Ποιος συνάδελφος αμερόληπτα διαφωνεί μ’ αυτά που συζητήθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας τους μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας;
·         Ποιος Δημότης – Πολίτης δεν θέλει τη Δημοτική Αστυνομία μ’ ένα ρόλο πιο ουσιώδη και αποτελεσματικό, δίνοντας ξεκάθαρες λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα;

Όσον αφορά τη Γενική Συνέλευση του Σ.Δ.Α.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 21/09/2012 συζητήθηκαν τα παραπάνω θέματα καθώς και ο προσανατολισμός της υπηρεσίας μας σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου μας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, δημιουργία ομάδας έργου από μέλη του Σ.Δ.Α.Α. που θα καταθέσει προτάσεις για το παραπάνω θέμα, καθώς και πρωτοβουλία για τη δημιουργία ημερίδας που θα συζητήσουμε το ρόλο μας ως υπηρεσία με συναδέλφους μας από όλους τους Δήμους της Ελλάδας και κατά πόσο είναι δυνατή η δημιουργία ομοσπονδίας.
Σημειώνουμε δε, ότι όταν ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε ο αριθμός των μελών που βρίσκονταν στην αίθουσα και ουδέποτε τέθηκε θέμα απαρτίας, ούτε από κάποιο μέλος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α., αλλά και από οποιοδήποτε άλλο μέλος μέσα στην αίθουσα. Άρα οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι έγκυρες.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί κατόπιν εορτής η παράταξη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θέτει θέμα εγκυρότητας της Γενικής Συνέλευσης;

Κάτω από ποιο πρίσμα δημοκρατικότητας και σεβασμού της πλειοψηφίας δρουν;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Σε ποιους φίλους τους, έχουμε χαλάσει τη «μαγιά»;

Αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και μένουμε άφωνοι από το μένος το οποίο τους διακατέχει προκειμένου να ανατρέψουν και να απορρίψουν δημοκρατικές διαδικασίες.
           
Μας λυπεί ακόμη το γεγονός ότι με τις θέσεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. βλέπουμε να ταυτίζονται και παρατάξεις εκλεγμένες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, χωρίς να ζητήσουν την επίσημη θέση του Συλλόγου, αλλά μεροληπτώντας και φορώντας παρωπίδες υιοθετούν τις θέσεις της συγκεκριμένης παράταξης επειδή και μόνο συμπλέουν κομματικά.

            Συνάδελφοι εμείς λέμε ότι όσον αφορά την εργασία μας και την ατομική μας και οικογενειακή μας επιβίωση, κανένα κόμμα δεν έχει θέση.

Εμείς ως Σ.Δ.Α.Α. θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να βγάλουμε από το αδιέξοδο  τους εαυτούς μας και την υπηρεσία μας.
Στην προσπάθεια Διάλυσης & Κατακερματισμού του Συλλόγου που κάποιοι έχουν επιλέξει, Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε.

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

          ΘΑΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   ΚΟΣΣΥΒΑΣ


Σχολιασμός Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Χαιρόμαστε που έστω με καθυστέρηση το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. παραδέχεται ότι ο Υπουργός δεν έθεσε θέμα διλήμματος «αναβάθμιση ή απόλυση». Το ίδιο  ακριβώς λέμε και εμείς στην ανακοίνωσή μας, γράφοντας για ανυπόστατο δίλημμα που τέθηκε από την παράταξη του μνημονίου στη γενική συνέλευση για να χειραγωγηθεί η ροή της και το αποτέλεσμά της, αλλά το αναπάντεχο για τους σχεδιασμούς τους ξεμπρόστιασμα που υπέστησαν τους επιβάλλει τώρα στροφή 180 μοιρών! 
Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στον κύκλο ενημερώσεων που έχει ξεκινήσει στα Δ.Α.Τ. ξεκαθαρίζει στους συναδέλφους ότι η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο θέμα της αξιολόγησης ήταν ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του κ. Μανιτάκη, Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Για το θέμα της απαρτίας η απάντηση είναι ότι κακώς η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν έθεσε θέμα απαρτίας στην έναρξη, αλλά με βάση τη νομοθεσία για τα εργατικά σωματεία η αμφισβήτηση μπορεί να γίνει ως και 15 ημέρες μετά τη συνέλευση, όπερ και εγένετο. Το ερώτημα που δεν απαντά το προεδρείο είναι γιατί ο πρόεδρος του Δ.Σ. (που είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κήρυξη της έναρξης της συνέλευσης) δεν τήρησε το Καταστατικό και προχώρησε σε μια διαδικασία που γνώριζε ότι μπορεί να αμφισβητηθεί εκ των υστέρων.
Όσο για την πλειοψηφία, έχει ήδη απαντηθεί ότι τα 160 άτομα παρόντα σε σύνολο 960 μελών σε μια μεθοδευμένη συνέλευση δεν συνιστούν πλειοψηφία. Για μια πραγματική απόφαση πλειοψηφίας που θα προκύψει με αντικειμενικά κριτήρια (και όχι με ψεύδη και με χειραγώγηση) για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αν η Δ.Α.Κ.Ε. έχει στοιχειώδες αίσθημα δημοκρατικότητας οφείλει να υιοθετήσει την πρόταση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για ψηφοφορία με κάλπη για το σύνολο των συναδέλφων. Και σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της όποιας απόφασης από κανέναν.
Περί  δημιουργίας Ομοσπονδίας, το προεδρείο βάζει νερό στο κρασί του και δίνει τη διπλωματική απάντηση ότι θα εξεταστεί «κατά πόσο αυτή είναι δυνατή». Όσοι είσαστε στη συνέλευση γνωρίζετε επακριβώς πώς τέθηκε το θέμα, τι χλευασμός έπεσε κατά της Ομοσπονδίας και των διαφόρων εργασιακών κλάδων πλην δημοτικής αστυνομίας. Ακούσατε τα ψέμματα για δήθεν εκπροσώπηση από άτομα της Καθαριότητας εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ τη στιγμή που η Ν.Δ. για κομματικές ισορροπίες ήταν αυτή που ενέπλεξε την Καθαριότητα μέσω της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Ακούσατε ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είναι ανεπιθύμητοι. Και πολλά άλλα.
Πάντως κάποιοι από αυτούς που διατύπωσαν τέτοιες απόψεις, δεν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και εξακολουθούν να διατηρούν τις καρέκλες τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (φαίνεται τους έχει ανάγκη ο κ. Πολυμερόπουλος και τα κομματικά συμφέροντα που εξυπηρετούν).
Για την υποκριτική δήλωση ότι στην εργασία μας δεν χωράνε κόμματα, θυμίζουμε ότι η Δ.Α.Κ.Ε. είναι που κατ' επιλογήν της κατεβαίνει με κομματικό ψηφοδέλτιο και οι ίδιοι είναι που πρόσφατα αρνήθηκαν κοινό υπερκομματικό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο.
Είναι λυπηρό να βλέπουμε το προεδρείο να λαϊκίζει σε τέτοιο βαθμό. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για συμφέροντα, ας μας πουν τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν συνδικαλιστές που παίρνουν απόσπαση από την υπηρεσία σε γραφεία υπουργών. 
Και το ανέκδοτο το άφησαν για το τέλος! Οι διασπαστές του εργατικού κινήματος που θέλουν να αποσχιστούν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί έτσι βολεύει το κομματικό συμφέρον τους (όπως έκαναν στο παρελθόν και με την ΠΟΠ-ΟΤΑ) κατηγορούν εμάς για προσπάθεια κατακερματισμού! Έλεος!


Νεώτερος σχολιασμός: Για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με τα «μυθεύματα» και τις «φαντασιώσεις» έχει κάνει ανάρτηση εδώ, με βάση τα πρακτικά που της δόθηκαν, ενημερώνοντας όχι μόνο τα μέλη του Σ.Δ.Α.Α. αλλά και τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το Σ.Δ.Α.Α. (δηλαδή η Δ.Α.Κ.Ε.) ενημερώνει επιτέλους τα μέλη του 17 ημέρες μετά για αποφάσεις που το ίδιο κατά τα άλλα θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικές για την εξέλιξη του θεσμού. Εμείς θυμίζουμε ότι η αρχική ανακοίνωση του Σ.Δ.Α.Α. αναφέρει γενικά ότι «συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις για το ρόλο που θέλουμε να διαδραματίσει η υπηρεσία μας στο μέλλον» και σε «θαρραλέες αποφάσεις» που πάρθηκαν, χωρίς όμως να κατονομάζονται! Προφανώς ήθελαν να τις αποσιωπήσουν ώστε αφενός μεν να μην προκληθεί θόρυβος και να διατηρήσουν τις καρέκλες τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι να μεθοδεύσουν τις εξελίξεις, αφετέρου δε φοβήθηκαν ότι θα τρόμαζαν τα 200 μέλη τους που έχουν τοποθετήσει σε γραφεία ή τα υπόλοιπα που έχουν βολέψει σε φυλάξεις. Μέλη των οποίων τους ψήφους καπηλεύθηκαν με τις ψεύτικες θέσεις «ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ» που σήμερα έχουν ξεχάσει. Τώρα, με δεκανίκι τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στην υπηρεσία, ήρθε η ώρα να φανερώσει η ΔΑΚΕ το πραγματικό της πρόσωπο. Όσοι τους ψηφίσατε και σήμερα διαφωνείτε, αναλάβετε την ευθύνη σας και μην επαναλάβετε το λάθος σας. Γιατί όταν έρθει η ώρα να σας ζητήσουν την ψήφο, οι θέσεις τους θα είναι πολύ πιο μετριοπαθείς, όπως καταλάγιασαν την αντιπαράθεση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν τις εκλογές για την Ομοσπονδία, ώστε να εξοικονομήσουν την ψήφο σας. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η κωλοτούμπα δεν είναι μόνο δικό τους χαρακτηριστικό, πρώτα απ' όλα είναι του αρχηγού του κόμματος τους, που σαν γνήσιοι κλακαδόροι στηρίζουν παρά τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα που αποφασίζει.

Ας σημειώσουμε και αυτό: Συνάδελφος σε Δ.Α.Τ. δήλωσε ενώπιον 35 ατόμων ότι σε υπερωριακή υπηρεσία με μέλος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. του μετέφερε ότι ο Υπουργός είπε ξεκάθαρα ότι ή θα αναβαθμιστούμε ή θα απολυθούμε, και διερωτήθηκε γιατί να πιστέψει την Ε.Κ.Ε.Δ.Α. που υποστηρίζει αντίθετα ότι ο Υπουργός όχι μόνο δεν ανέφερε το οτιδήποτε για απολύσεις, αλλά στο θέμα της αξιολόγησης παρέπεμψε στον κ.Μανιτάκη. Ελπίζουμε αυτός ο συνάδελφος και όλοι όσοι ήταν παρόντες, με τη σημερινή ανακοίνωση του Σ.Δ.Α.Α. να αντιλαμβάνονται ποιοι είναι ειλικρινείς και ποιοι τους κοροϊδεύουνε.