Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αποκλεισμός με σκουπίδια στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και κυνηγητό στο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας! Συμμετοχή Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στην κινητοποίηση

Δύσκολες ώρες πέρασε τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που πήγε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και αποδοκιμάστηκε έντονα από εργαζόμενους στους δήμους. Η «υποδοχή» περιλάμβανε βρισιές, νερά και καφέδες.


Υποδέχτηκαν την τρόικα με βρισιές, νερά και καφέδες
Η είσοδος των γραφείων της Κ.Ε.Δ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν στήσει μάλιστα ένα κάδο απορριμμάτων στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔΕ, στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των ξένων ελεγκτών.

Οι υπάλληλοι της τρόικας, τελικά, έφτασαν για το ραντεβού με την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των δημάρχων της χώρας, ωστόσο οι εργαζόμενοι τους... υποδέχτηκαν με ύβρεις και τους έριξαν νερό, σκουπίδια και καφέδες...

Το κλιμάκιο της τρόικας είχε προγραμματισμένο ραντεβού με παρατάξεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν οι σχεδιαζόμενες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Υποδέχτηκαν την τρόικα με βρισιές, νερά και καφέδες
Η στιγμή της φυγάδευσης
Ομως στη συνάντηση επρόκειτο να παραβρεθούν μόνο εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, μη αναγνωρίζοντας στην τρόικα ρυθμιστικό ρόλο στην εσωτερική πολιτική της χώρας.

Λίγο πριν φθάσει η τρόικα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης, είχαν κατέβει στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να πείσουν τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν. Οι εργαζόμενοι δεν αποχώρησαν και μάλιστα τους αποδοκίμασαν φραστικά.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Στο κέντρο της Αθήνας η μηχανοκίνητη πορεία θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Μπλόκο» με σκουπίδια στη συνάντηση ΚΕΔΕ - τρόικας


Τα σκουπίδια και η... επέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ματαίωσαν τη συνάντηση ΚΕΔΕ-τρόικας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα. Ομάδα εργαζομένων έφραξε με σκουπίδια την είσοδο του κτηρίου, στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΚΕΔΕ. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το κλιμάκιο της τρόικας που επρόκειτο να συναντηθεί με τις παρατάξεις του δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (στη συνάντηση δεν παρέστησαν τελικά οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και της ΔΗΜΑΡ).

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της ΚΕΔΕ εργαζόμενοι αρχικά αποδοκίμασαν έντονα τους εκπροσώπους της τρόικας, και στη συνέχεια τους... πήραν στο κυνήγι. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχος της τρόικας κρύφτηκε σε γωνιακό βιβλιοπωλείο του Πατάκη! (Σημείωση: Επρόκειτο για τη μεταφράστρια του κλιμακίου και όχι αξιωματούχο).

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με την υπάλληλο της τρόικας που κρύφτηκε στο βιβλιοπωλείο, το μέλος του γενικού συμβούλιου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος είπε στην aftodioikisi.gr: «Δεν αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε γυναίκα στο κλιμάκιο της τρόικας. Από μόνη της κρύφτηκε στο βιβλιοπωλείο. Παρά το ότι πήγαμε και της ζητήσαμε να βγει έξω και να μη φοβάται, και πως θα τη συνοδεύσουμε με ασφάλεια όπου αυτή θέλει, προτίμησε να παραμείνει μέσα, ώσπου ήρθε η Αστυνομία και την πήρε».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δ.σ. Της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης κατέβηκαν στην είσοδο του κτηρίου, ζητώντας από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν, κάτι όμως που δεν έγινε.

«Η ηγεσία της ΚΕΔΕ επιλέγει να συναντηθεί με τους "εκτελεστές" της Αυτοδιοίκησης»
Αυτό ανέφερε, πριν από τη συνάντηση (που δεν έγινε) τρόικας - ΚΕΔΕ, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Οι ορέξεις της τρόικα για επιπλέον μέτρα στον κλάδο των ΟΤΑ βρίσκει πρόθυμους συνομιλητές τα μέλη της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, τα οποία ταγμένα στα κομματικά τους κελεύσματα είναι έτοιμα να "διαπραγματευτούν" όπως ακριβώς έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων που υπηρετούν. Τα ψέματα πάντα έχουν κοντά ποδάρια. Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν από τα πρόσωπα της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο επικοινωνιακά "αγωνίστηκαν" το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις κινητοποιήσεις που οι ίδιοι εξήγγειλαν», σημείωνε και προειδοποιούσε:

«Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να διαλυθεί ούτε η ζωή τους, ούτε ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των δήμων. Θα αγωνιστεί όλος ο κλάδος ενωμένος μαζί με τους πολίτες με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση κοινωνικά δομημένη στην υπηρεσία του Δημότη».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/23669