Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τη μισθοδοσία από 1η Νοεμβρίου 2012 - Αναστολή λοιπών ενημερώσεων

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. σας ενημερώνει ότι στο σχέδιο νόμου με τίτλο "Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 3986/2011 ‘Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015’ (Α΄152), όπως ισχύει», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ‘Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του νόμου 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή περιέχονται κάποιος αλλαγές στο ν. 4024/2012 για το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4ο «Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών κλπ» στην παρ. 2α, προβλέπεται το εξής: «Η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β' του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 (Α' 226) αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου». Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλεται η περικοπή της «μισθολογικής διαφοράς» στους μισθούς όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων που προβλέπεται στο ενιαίο μισθολόγιο από 1η Νοεμβρίου 2012, μέχρι να χορηγηθούν -αν χορηγηθούν ποτέ και δεν καταργηθούν όπως ακούγεται- τα επιδόματα Κίνητρο Επίτευξης Στόχων και Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων.

Δεν ξέρουμε αν τελικά ψηφιστεί αυτή η διάταξη από τη Βουλή ή αν θα αλλάξει κάτι στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου. Αν πράγματι ψηφιστεί ως έχει, οι συνάδελφοι που τους αφορά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στη μισθοδοσία Νοεμβρίου και πιθανότατα και Δεκεμβρίου δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη, δηλαδή θα δουν την προσωπική διαφορά μειωμένη, όπως ήδη προβλεπόταν.  Η αναπροσαρμογή θα γίνει πιθανόν με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου ή αργότερα, ενώ τα ποσά που θα έχουν παρακρατηθεί θα επιστραφούν αναδρομικά. Όποιος θέλει να δει με παράδειγμα πόση θα είναι η διαφορά του Νοεμβρίου, μπορεί να δει το χαρακτηριστικό παράδειγμα στη σχετική εγκύκλιο που έχουμε στην ενότητα "ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ", ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα με το πρόγραμμα υπολογισμού μισθοδοσίας (θυμίζουμε ότι δεν έχουμε κρατήσεις για το Μ.Τ.Π.Υ, ενώ πρέπει να εισαγάγετε στο πεδίο "Βασικός Μισθός" τις συνολικές μεικτές αποδοχές σας από παλιά μισθοδοσία προσθέτοντας τα έξοδα κίνησης).

Σημειώνουμε επίσης ότι για τους υπαλλήλους ΟΤΑ η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» αφορά ποσά που για την πλειοψηφία των υπαλλήλων δεν υπερβαίνουν τα 90€, ενώ για σημαντικό αριθμό υπαλλήλων είναι μηδενική. Αντίθετα, σε εργαζομένους άλλων υπουργείων αυτή η διαφορά φτάνει και τα 900€. Γιαυτό ακριβώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει (όπως σας ενημερώσαμε εδώ) στην ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση και μερίδα συνδικαλιστών για «παρασυνδικαλιστική λογική» και προτρέπει την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθεί επίσημα. Μια δίκαιη ρύθμιση από την κυβέρνηση θα εξασφάλιζε αναλογικά σε όλους τους υπαλλήλους οικονομικό αντιστάθμισμα λόγω της μη καταβολής των προβλεπόμενων επιδομάτων. Απεναντίας, η συγκεκριμένη διάταξη ευνοεί μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και δεν προσβλέπει στην ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται ότι εξακολουθεί να προωθεί συντεχνιακές λογικές...


Και σε αυτό το σημείο συνάδελφοι με λύπη σας αναγγέλλουμε ότι οι ενημερώσεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στην ιστοσελίδα μας θα περιοριστούν σημαντικά. Οι θέσεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στο Δ.Σ. είναι πλέον κενές, και διατηρούμε μόνο τις θέσεις μας ως αντιπρόσωποι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για ενημέρωση και επίλυση των όποιων αποριών σας θα πρέπει να απευθύνεστε στο εξής στα υπόλοιπα μέλη και παρατάξεις του Δ.Σ. (αν και διατηρούμε αμφιβολίες κατά πόσο επαρκής θα είναι η ενημέρωση που θα σας παρέχουν). Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωσή τους. Η ιστοσελίδα μας θα συνεχίσει με περιορισμένες αναρτήσεις, κυρίως από τη δράση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, για τις οποίες θα ενημερώνεστε.