Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Έφοδος» μελών της Χρυσής Αυγής σε πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα - Έρευνα διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ.

Την Οικονομική και Δημοτική Αστυνομία επιχειρεί να υποκαταστήσει τη Χρυσή Αυγή, βάζοντας τα μέλη της να κάνουν «ελέγχους» σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών. Η αρχή έγινε χθες το βράδυ σε πανηγύρι στη Θεοτόκο Παντοβασιλίσσης Ραφήνας, όπου περίπου τριάντα άτομα, μαζί με τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο, «έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος.


Κατά τη διάρκεια των «ελέγχων» επικράτησε ένταση, αλλά δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.Ορισμένοι από την ομάδα αναποδογύρισαν τον πάγκο ενός αλλοδαπού μικροπωλητή και στη συνέχεια παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για το εν λόγω περιστατικό η Χρυσή Αυγή όχι μόνο παραδέχεται την εμπλοκή μελών του κόμματός της αλλά τονίζει έκανε αυτό «που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών.

Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Έρευνα για την έφοδο της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρι της Ραφήνας


Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές για την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αυγής σε πάγκους μικροπωλητών χθες το βράδυ στη Ραφήνα, η οποία βιντεοσκοπήθηκε απο τους ίδιους και το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, εισέβαλαν στο χώρο με τους πάγκους των μικροπωλητών, που είχαν στηθεί για το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, ζητούσαν άδειες λειτουργίας και προξένησαν φθορές σε πάγκους μικροπωλητών, που δεν τις διέθεταν.

Στη συνέχεια οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις τονίζοντας ότι οι έφοδοι αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του παραεμπορίου, εφόσον δεν παρεμβαίνει το επίσημο κράτος, ενώ όλη η ομάδα αμέσως μετά συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.

Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χθες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.

Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2233664

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:


Επίθεση σε μικροπωλητές σε πανηγύρι στη Ραφήνα από Miss-Jessy-Lays