Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπορίου - Δηλώσεις υποδιευθυντή κ. Δούνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαρκής επιχείρηση – σκούπα κατά του παρεμπορίου που άρχισε την Τετάρτη το υπουργείο Ανάπτυξης σε Αθήνα και περιφέρεια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Δούνης, υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών σημείωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει επαρκή προσωπικό για τους ελέγχους και τόνισε ότι τα κλιμάκια λειτουργούν τα τελευταία χρόνια και το εμπορικό τρίγωνο του κέντρου της Αθήνας έχει «αδειάσει» από το παρεμπόριο. Ωστόσο, τόνισε ότι το πρόβλημα έχει μετατεθεί σε άλλες γειτονικές περιοχές.

Όπως είπε καθημερινά κάνουν ελέγχους 20 κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας μαζί με την ΕΛ. ΑΣ, με συνολικά 80 άτομα.

Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καββαθάς, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε ότι το πρόβλημα έχει πολλές πλευρές, καθώς υπάρχει διαφθορά, λείπει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για τους ελέγχους, ενώ σημείωσε ότι ευθύνη έχουν και άνθρωποι του εμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εισαγωγείς είναι επαγγελματίες, δεν είναι εκτός κλάδου.

Είπε ακόμα ότι τα χρήματα που παίζονται στο παρεμπόριο είναι τεράστια και φτάνουν τα 20 δισ. ενώ οι διαφυγόντες φόροι είναι περίπου 5 – 6 δισ.
Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής της επιτροπής για την πάταξη του παρεμπορίου Δημήτρης Μπουλούκος, τόνισε ότι ετησίως οι απώλειες του ελληνικού κράτους από το παρεμπόριο φτάνουν στα 6 με 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε ότι το παρεμπόριο έχει πλέον μετατραπεί σε χονδρεμπόριο κερδοσκοπίας και η αλυσίδα του έχει πολύ βαθιές ρίζες .

Ζήτησε τη συνδρομή όλων των πολιτών για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, καθώς όπως είπε δε μπορούμε να βλέπουμε στρωμένα σεντόνια με εμπορεύματα έξω από το μετρό.



Πηγή: www.skai.gr/news/greece/article/212893/se-exelixi-i-epiheirisi-skoupa-kata-tou-pareboriou/

Παρέμβαση του Υποδιευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας κ. Δημητρίου Δούνη στην τηλεόραση του Σκάι στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου


Δείτε το βίντεο: Το σχετικό ρεπορτάζ ξεκινά στο 47:30. (Σημείωση: Αν δεν ανοίγει το βίντεο, μπείτε στην ιστοσελίδα με το Google Chrome)

Πηγή: http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου