Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση-καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τις δημοτικής αρχής Βέροιας που επέβαλε εξοντωτικές ποινές σε εργαζομένους σε αντίποινα των καταγγελιών για την παράνομη λειτουργία ΣΜΑ

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 1049

ANAKOIΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βέροιας που σε ένδειξη πυγμής και αντιποίνων για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, για τις άθλιες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και για την παράνομη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης μέσα στο εργοτάξιο του Δήμου Βέροιας, προχώρησε σε εξοντωτικές ποινές στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και σε δέκα (10) ακόμα εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τιμωρήθηκε με ένα (1) μήνα στέρηση αποδοχών, ενώ με ανάλογες ποινές τιμωρήθηκαν οι δέκα (10) εργαζόμενοι γιατί συμμετείχαν σε διαμαρτυρία του Συλλόγου για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που επιβεβαιώνονται και από τις εκθέσεις του Σ.ΕΠ.Ε.

Η Δημοτική Αρχή Βέροιας αντί να πάρει μέτρα και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, επέλεξε να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους επιβάλλοντας ποινές που αντιστοιχούν σε κακούργημα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και δηλώνει τη συνεχή αγωνιστική της παρουσία ώστε να ανακληθούν οι ποινές και να εφαρμοσθεί η νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Η τρομοκρατία και η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος από τη Δημοτική Αρχή Βέροιας δεν θα μείνει αναπάντητη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου