Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση ΠΟΕ-ΟΤΑ ώστε να μην δώσουν οι δήμοι στοιχεία για την εργασιακή εφεδρεία

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 1011

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΠ/Φ.2.9/35/οικ.18195/3-8-2012 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ζητά εκ νέου στοιχεία και από τους Ο.Τ.Α. για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016 προκειμένου να επαναφερθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την επαναενεργοποίηση ενός μέτρου που αποτελεί εκτός των άλλων πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και οδηγεί μαθηματικά σε απολύσεις χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
Με την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (30% στους Κ.Α.Π.) και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού είναι ξεκάθαρο ότι οι Ο.Τ.Α. οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση, διάλυση όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.).
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να προετοιμάσει τον κλάδο να αντιμετωπίσει και αυτή την προσπάθεια της συγκυβέρνησης για απολύσεις και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., μέσω της διευρυμένης εφεδρείας, καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να παρέμβουν σε όλους τους Δήμους ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητούνται. Άλλωστε μας έχουν μετρήσει τόσες πολλές φορές που έχουν χάσει το λογαριασμό.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει από τη νέα ολομέτωπη επίθεση της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης, καθώς πριν μας τελειώσουν αυτοί πρέπει εμείς με τον ενωτικό, μαζικό και διευρυμένο αγώνα μας να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και στην πλήρη εξαθλίωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Γιάννης Τσούνης


Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΔΙΜΗΔ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου