Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αιχμές ΑΣΚ-ΟΤΑ κατά ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ για το επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

Από το 22η διεύθυνση μισθολογίου του Γ.Λ.Κ. στις 27-06-2012 και με αρίθ. πρωτ.: 2/41458/0022, δόθηκε απάντηση σχετικά με το αν δικαιούνται ή όχι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, υδραυλικοί και εργάτες ύδρευσης, που απασχολούνται κατ' αποκλειστικότητα με εργασίες αποχετευσης.
Η απάντηση είναι αρνητική και δείχνει τον παραλογισμό τής σχετικής ΚΥΑ, αλλά και το κώλυμα των ανθρώπων της γραφειοκρατίας, που ερμηνεύοντας τη σχετική απόφαση, δίνουν απαντήσεις που μόνο θυμηδία προκαλούν!
Δεν το δικαιούνται οι παραπάνω εργαζόμενοι, παρόλο απασχολούνται με τα "σκατά", γιατί δεν αναφέρονται στην ΚΥΑ οι υδραυλικοί και οι εργάτες ύδρευσης! Να σταματήσουν δηλ. να εργάζονται οι άνθρωποι ή να εργάζονται και να μην παίρνουν το ανθυγιεινό;
Σε άλλη περίπτωση, σε σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, δόθηκε αντίστοιχη αρνητικήαπάντηση για εργαζόμενους που "λουζονται" κυριολεκτικά απο τα ζουμιά των σκουπιδιών, με το αιτιολογικό ότι δεν αναφέρεται η ειδικότητα!
Δεν δίνεται επίσης σε ειδικότητες που ανήκουν στα Β.Α.Ε., γιατί δεν αναφέρονται στην Κ.Υ.Α.
Η κατάσταση αυτή δείχνει πόσο δίκιο είχε η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. όταν πρότεινε να δικαιούνται του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος, με μια δίκαια διαβάθμιση, ανάλογα με την εργασία:
1.Όλες οι ειδικότητες και οι εργαζόμενοι που ανήκουν στα Β.Α.Ε. και
2..Ολοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου ειδικότητας, που εργάζονται σε εργασίες υπαίθρου, σε ΧΥΤΑ, σε ΣΜΑ, σε σταθμούς αφαλάτωσης, σε χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός των συνεργείων καθαριότητας, η δημοτική αστυνομία κλπ, ακόμη και οι διοικητικοί υπάλληλοι που ασκούν διοικητική υποστήριξη σ' αυτούς τους ανθυγιεινούς χώρους.
Τέλος πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους, όταν ζητήθηκε η γνώμη της ομοσπονδίας για την καταβολή του σχετικού επιδόματος, πρότειναν να το παίρνουν όλες οι ειδικότητες, ακόμη και οι διοικητικοί υπάλληλοι των γραφείων!
Και βέβαια δεν μπορούσε να τους πάρει κανένας σοβαρά! Μήπως έτσι όμως διευκόλυναν την τότε  κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να το περάσει και το χειρότερο δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική αντίδρασή τους, παρά τις προτάσεις που κάναμε εμείς για κινητοποιήσεις;
Πιστεύουμε να υπάρξουν κάποιοι λογικοί στην τροϊκανή συγκυβέρνηση και να σταματήσουν αυτόν τον παραλογισμό!

Ακολουθεί η σχετική απάντηση
ΣΧΕΤ: Το Υπ' αριθμ. 10456/16-5-2012 έγγραφό σας
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας εγγράφου, σας πληροφορούμε τα εξής:
Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που καθορίστηκε με την αριθμ. 2/16519/0022/24 -2-2012 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 465/Β/2012) χορηγείται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του.
Κατόπιν των ανωτέρω, υπάλληλοι σας που κατέχουν τις ειδικότητες υδραυλικών και εργατών ύδρευσης δεν δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διότι οι προαναφερθείσες ειδικότητες δεν περιλαμβάνεται στην ανωτέρω ΚΥΑ. Επισημαίνεται ότι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση τους με εργασίες αποχέτευσης δεν αρκεί για την χορήγηση του προαναφερθέντος επιδόματος.
Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου