Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δικαίωση των κινητοποιήσεων του Σ.Δ.Α.Θ: Καταβλήθηκαν οι οφειλούμενες υπερωρίες στη Θεσσαλονίκη

Σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτησή μας ότι οι συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη είχαν να πληρωθούν για την υπερωριακή τους απασχόληση από τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που τους ανάγκασε να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Έτσι το Σ.Δ.Α.Θ, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, προχώρησε σε αποχή από την υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαΐου. Με νεώτερες αποφάσεις ακολούθησε εκ νέου αποχή και τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Η αποχή ανεστάλη μετά από απόφαση νέας Γενικής Συνέλευσης, αφού εξασφαλίστηκε η ομαλή ροή των καταβολών. Τελικά, μέσα σε διάστημα 15 ημερών, καταβλήθηκαν οι οφειλούμενες υπερωρίες τεσσάρων μηνών, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα έχει εξασφαλιστεί η καταβολή των υπερωριών τουλάχιστον ενός ακόμη μήνα, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι πάντα έχουμε την  ευκαιρία να βγούμε κερδισμένοι μέσα από μια κινητοποίηση εφόσον στηριχθεί από τους συναδέλφους, ενώ σημαντικό γεγονός είναι και η διαφύλαξη της ενότητας του κάθε συλλόγου μέσω του σεβασμού των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης, παρά τις  διαφορετικές απόψεις που μπορεί να υπάρχουν.

Δυστυχώς, και για τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη και για όλους μας, τα προβλήματά μας δεν περιορίζονται στον χρόνο καταβολής των υπερωριών...