Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση δημάρχου Αθηναίων στο ΣΚΑΪ για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης λόγω των εκλογών

Για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και ως εκ τούτου  ρυπογόνας, αφισοκόλλησης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ  και τη δημοσιογράφο, κα Πόπη Τσαπανίδου, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Τσαπανίδου: Θα μιλήσουμε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, να δούμε τι σκοπεύει να κάνει, διότι θα στραφεί κατά όλων των υπευθύνων, όποιος ρυπαίνει την Αθήνα δηλαδή, θα βρει  μπροστά του το δήμαρχο, τον κ. Καμίνη. Καλημέρα, δήμαρχε. Τι σκοπεύετε να κάνετε, λοιπόν, για την αφισοκόλληση;

Γ.Καμίνης: Δεν είναι τι σκοπεύω να κάνω, τι κάνουμε εδώ και μέρες.

ΔΗΜ.: Τι κάνετε, λοιπόν, εδώ και μέρες;

Γ.Κ.: Δυστυχώς, παίζουμε ένα διαρκές κυνηγητό μέσα στην πόλη.

Είναι 75 εργάτες του δήμου - έχουν μοιραστεί σε τρεις οκτάωρες βάρδιες οι άνθρωποι - που κατεβάζουν διαρκώς αφίσες, γιατί η πόλη έχει καταντήσει ένα "τσαντήρι". Και από 'κει που περνάνε, σε πέντε λεπτά πάλι, αναρτώνται αφίσες. Δυστυχώς, μπήκε στη μάχη της αφισοκόλλησης σήμερα και η ΝΔ.

ΔΗΜ.: Κάνετε και μηνύσεις;

Γ.Κ.: Δεν είναι ποινικό το αδίκημα, απλώς. Έχω παραπέμψει την υπόθεση, για τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία, στην επιτροπή της αποκεντρωμένης περιφέρειας.

ΔΗΜ.: Άρα, λοιπόν, τι; Θα φύγουνε πρόστιμα στα κόμματα;

Γ.Κ.: Θα επιβάλλει πρόστιμα και ο δήμος, με βάση τον κανονισμό καθαριότητας. Θα επιβάλλει, πιστεύω πως πρέπει να επιβάλλει, και Επιτροπή που είναι στην Περιφέρεια και την προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

ΔΗΜ.: Πόσο μας κοστίζει, δηλαδή, αυτή η διαδικασία της καθαριότητας, κ. Καμίνη;

Γ.Κ.: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κοστίζει πολύ. Καταλαβαίνετε,

75 άνθρωποι να εργάζονται υπερωρίες και νυχτερινά, σε τρεις οκτάωρες βάρδιες, όπως είπαμε. Είναι ένα σοβαρό κόστος. Θα αποτιμηθεί τέλος και θα σας πω. Να πω κάτι, κα Τσαπανίδου, κάτι τελευταίο. Έχουμε μπει, εδώ και

καιρό, στην εποχή του διαδικτύου, υπάρχει το twitter, υπάρχει το facebook, υπάρχουν όλα αυτά τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, και εμείς είμαστε καθηλωμένοι ακόμα σ' αυτή την κατάσταση; Είναι ντροπή για τη χώρα.

ΔΗΜ.: Ναι, η αλήθεια είναι ότι θυμίζει πολύ παλιές εποχές, θυμίζει προηγούμενες δεκαετίες.

Γ.Κ.: Την πόλη θα την υπερασπιστώ και θα καταπολεμήσω κάθε προσπάθεια υποβάθμισης. Είναι αίσχος αυτό που συμβαίνει. Είναι αίσχος.

ΔΗΜ.: Πάντως, για να φέρω και ένα επιχείρημα αντίθετο με τα όσα λέτε, κ. Καμίνη, η Αθήνα δεν είναι μόνο τα προβλήματα με την αφισοκόλληση, αυτά που αντιμετωπίζει, και προβλήματα με την καθαριότητα και με τους κάδους να ξεχειλίζουν. Είναι ίσως πολλοί αυτοί που θα αναρωτηθούν, δείχνετε τον ίδιο ζήλο και γι' αυτά τα θέματα;

Γ.Κ.: Η πόλη είναι πιο καθαρή απ' ότι ήταν στο παρελθόν. Δεν είναι όσο καθαρή θα θέλαμε, αλλά, σας βεβαιώνω, προσπαθούμε και την κρατάμε την πόλη όρθια στις ζωτικές λειτουργίες της.

Ημερομηνία:  Παρ, 15/06/2012 - 08:20
Πηγή: cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου