Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Λίγα λόγια για το νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που αξίζει να έχουμε υπόψη

Η νέα κυβέρνηση που τάχα δεν εκφράζει το πολιτικό σύστημα του παρελθόντος, και η οποία καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την οικονομική κρίση, μέσα όμως από τις μνημονιακές επιταγές, είναι  πλέον γεγονός.

Τι έχουμε να περιμένουμε από αυτήν; Αν κρίνουμε από την επιλογή του νέου Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη -και όχι μόνο- και την ως τώρα του πορεία και θητεία του σε κυβερνητικές θέσεις, μάλλον όχι πολλά.

Ενώ το πολιτικό σύστημα αρέσκεται να ρίχνει την όλη πρακτική της υπερβολής και της χλιδής του παρελθόντος σε «ασφαλούς» πλέον αποδιοπομπαίους τράγους, όπως ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, την ίδια στιγμή αποσιωπεί το γεγονός ότι πολλά είναι τα στελέχη που επικαρπώνονταν μέσω της θέσης τους ότι είχε το σύστημα να τους δώσει. Είτε αυτό σημαίνει χλιδή και «προνόμια», είτε σημαίνει πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού αυτού του βεληνεκούς είναι και ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μαζέψαμε κάποια στοιχεία από το διαδίκτυο, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ήδη γνωστά στο κοινό, αλλά τα μνημονιακά μέσα ενημέρωσης δείχνουν να έχουν ξεχάσει...

Όταν ο Στυλιανίδης έκανε χλιδάτη ζωή στο Παρίσι και έστελνε το λογαριασμό από ταξίδι του στο υπουργείο να τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι...

Τι κόστισε «υπηρεσιακό» ταξίδι τον Απρίλιο του 2009, εν μέσω κρίσης, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Μεταφορών; Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", που αφιέρωσε στην είδηση και το πρωτοσέλιδό του:
  • Διήμερη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο (Four Seasons) συνολικού κόστους 4.600 ευρώ!
  • Eνοικίαση λιμουζίνας: 4.067 ευρώ!
  • Aεροπορικό εισιτήριο business class για τη σύζυγό του έναντι 1.025 ευρώ στο όνομα του υπουργείου Μεταφορών!
Ο ίδιος απαντά ότι τα πάντα έγιναν βάσει πρωτοκόλλου, ακολουθώντας τη «γραμμή» Βουλγαράκη «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Υπάρχουν μετέπειτα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καλούσε τον κ. Στυλιανίδη να επιστρέψει τα χρήματα. Δεν υπάρχουν όμως αναφορές αν αυτό τελικά συνέβη.

Όταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναλάμβανε τη χλιδάτη ζωή και στο Μπορντό!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει ο σοφός λαός, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Στυλιανίδη. Έτσι, επόμενο ταξίδι του στο Μπορντό κόστισε συνολικά στο ελληνικό κράτος 24.505 ευρώ, αφού το δωρεάν τετράστερο ξενοδοχείο «Pullman Bordeaux Aquitania» με τις παροχές του που πλήρωνε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάλυπτε τις «ανάγκες» του υπουργού και προτίμησε το πολυτελές πεντάστερο «Regent Grand Hotel Bordeaux», φεσώνοντας το ελληνικό κράτος 2100€ για τη διαμονή. 5000€ κόστισαν τα αεροπορικά εισιτήρια γι' αυτόν και τη γυναίκα του (συμπεριλαμβανόμενης μια παχυλής προμήθειας του ταξιδιωτικού γραφείου που χρησιμοποίησε), ενώ για τις μετακινήσεις του υπουργού Παιδείας νοικιάστηκε αυτοκίνητο το οποίο κόστισε 4.500 ευρώ! Συνολικά η διήμερη παραμονή του στο Μπορντό στοίχισε 24.505 ευρώ.

 Πηγή: Ελευθεροτυπία

Όταν ως υπουργός Παιδείας αναπαράγει την «πατάτα» Hellenic Quest, το σύγχρονο μύθο για το πρόγραμμα της Apple για την ελληνική γλώσσα


Ναι, συνέβη και αυτό! Ο υπουργός Παιδείας σε επίσημη εκδήλωση αναφέρεται στο πρόγραμμα Hellenic Quest, δήθεν πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών που το παρήγαγε η Apple και το διαφημίζει το CNN, αναπαράγοντας ότι η ελληνική είναι η μοναδική «νοηματική γλώσσα» με 70 εκατομμύρια λεκτικούς τύπους και ότι οι υπολογιστές του μέλλοντος θα επικοινωνούν  στα αρχαία ελληνικά! Με μια στοιχειώδη έρευνα θα μπορούσε να «ανακαλύψει» ο υπουργός ότι αυτό το πρόγραμμα της Apple που γνωρίζει η μισή Ελλάδα μέσω των αλυσιδωτών email αλλά και των αναφορών σε εθνικιστικές ιστοσελίδες, δεν είναι τίποτα άλλο από το αποκύημα φαντασίας ενός άγνωστου δημιουργού. Γεγονός είναι ότι η Apple ουδέποτε κυκλοφόρησε τέτοιο πρόγραμμα, ούτε αυτό ανέβηκε ποτέ στην ιστοσελίδα του CNN, και πολύ περισσότερο αυτό το πρόγραμμα δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να το «κατεβάσει» κανείς από αυτούς που αναπαράγουν τη σχετική είδηση, επειδή απλά δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μύθο, αλλά αυτό δεν πτοεί τη σκοπιμότητα αυτών που διακινούν την ψεύτικη αυτή «είδηση». Όταν όμως αυτού του είδους οι «σοφιστείες» αναπαράγονται από τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την ελληνική παιδεία, υπάρχει μείζον θέμα. Βέβαια ίσως ο υπουργός νοιαζόταν απλά να εκμαιεύσει κάποιους ψηφοφόρους από την ακροδεξιά, στις ιστοσελίδες της οποίας αναπαράχθηκε κατά κόρον και εμπλουτίστηκε η «είδηση»-απάτη. Κρίμα για την ελληνική παιδεία και τον ελληνισμό, ο οποίος δεν χρειάζεται κανένα ψέμα να πείσει για την αξία του.

Διαβάστε σχετικά:  Καθημερινή, ΤΑ ΝΕΑ. Πιο αναλυτικά εδώ.

 Παράνομες προσλήψεις δικηγόρων στα ΕΛΤΑ

Στην μητρική του ομίλου ΕΛΤΑ, το οργανόγραμμα προέβλεπε 15 οργανικές θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία, υπεραρκετούς για το δικηγορικό έργο του Κρατικού Ταχυδρομείου, που ήταν όλες καλυμμένες. Αυθαίρετα και χωρίς καμιά επιχειρηματολογία το διορισμένο από τον Στυλιανίδη Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛΤΑ, που απαρτιζόταν και από 2 μόνιμους κατοίκους Κομοτηνής, ιδιαίτερης πατρίδας του υπουργού, που πηγαινοερχόταν κάθε βδομάδα με δαπάνες φυσικά της επιχείρησης, τροποποίησε το οργανόγραμμα και αύξησε τις θέσεις των δικηγόρων σε 19.
  
Από αυτές, με νεότερη απόφαση του, κατόπιν προφανώς εντολής, το Δ.Σ. ΕΛΤΑ κάλυψε 3 θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία, χωρίς καμία διαδικασία και σε αντίθεση με τους Νόμους 1649/86,άρθρο 11 και 1868/89 άρθρο 18 παρ.1,που ορίζουν πως προσλαμβάνονται οι δικηγόροι στο Δημόσιο και τους Φορείς του Δημοσίου, με δικηγόρους επιλογής Στυλιανίδη και Αδαμόπουλου. Προσελήφθηκαν δηλαδή, χωρίς να γίνει προκήρυξη θέσεων, κατάθεση δικαιολογητικών, αξιολόγηση των υποψηφίων και συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων, από την 5μελή επιτροπή που ορίζουν οι νόμοι και που απαρτίζουν δύο μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ένας ανώτερος δικαστής και δύο εκπρόσωποι του ενδιαφερόμενου για τις προσλήψεις φορέα. Ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία γιατί αυτό επέβαλε ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας.

Πηγή: http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/2010/04/blog-post_1664.html

 65.373 ευρώ έδωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο τοπικό κανάλι της Ροδόπης για την προβολή του!!!

 Πολλές φορές ασχολήθηκαν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την ευνοϊκή μεταχείριση που δέχτηκαν οι φιλικές εφημερίδες και τα φιλικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα από τον υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ και τοπικό βουλευτή, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Όμως αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια των δυο αναμετρήσεων των πρόσφατων ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών δεν έχει προηγούμενο. Πακτωλός χρημάτων στο τοπικό κανάλι της Ροδόπης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με προκλητικό τρόπο από τον υποψήφιο βουλευτή και υπουργό τάχα για διαφήμιση δραστηριοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και άλλων υπουργείων, στην ουσία όμως για τις προεκλογικές ανάγκες του τοπικού υποψήφιου. Με τον τρόπο αυτό ξεπεράστηκε το πρόβλημα του Νόμου για τις εκλογικές δαπάνες αφού ο Νόμος τις περιορίζει στο ελάχιστο.

Πηγή: http://fonirodopis.gr/press/?p=12047

Όταν αναθέτει έργα στη SIEMENS (μέσω του γενικού γραμματέα που ο ίδιος διόρισε) εν μέσω της διερεύνησης του σκανδάλου

ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από το ρεπορτάζ του Ανδρέα Καψαμπέλη, την ώρα που η Βουλή ξεσκονίζει από την αρχή την υπόθεση «Siemens», η γερμανική εταιρεία πήρε με απόφαση Στυλιανίδη το «πράσινο φως» για να συνεχίσει στη χώρα μας τις εργασίες σε μια πτυχή του υπό διερεύνηση σκανδάλου, αυτήν που αφορά την κατασκευή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Βέβαια, την υπογραφή δεν την βάζει ο ίδιος ο Εύρης αλλά ο (διορισμένος από τον κομοτηναίο) γουγου του υπουργείου του Δημήτρης Πλατής. Ο στενός συνεργάτης του Στυλιανίδη, λοιπόν, στις 12 Αυγούστου του 2009 υπογράφει την επανένταξη της κατασκευής του τμήματος «Τρεις Γέφυρες – Πειραιάς» του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 92.047.898,26 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), εκ των οποίων το 53% θα είναι από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 47% από εθνική συμμετοχή. Την εργολαβία για το συγκεκριμένο τμήμα την είχε πάρει κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε και η «Siemens». Αρχικός σκοπός ήταν να κατασκευαστεί ώστε να είναι έτοιμο το 2004, ωστόσο διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησαν την έναρξη του έργου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε πέρυσι το καλοκαίρι για την απόφασή συνέχισής του, την οποία φέρεται να έλαβε ο στενός συνεργάτης του Ευριπίδη, καθώς και στην εκταμίευση του ποσού τον περασμένο Δεκέμβριο με υπογραφή της νυν υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη. Μόνο που στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει το γνωστό σκάνδαλο με τις προμήθειες του ΟΣΕ, οπότε οπότε γεννάται το ερώτημα αν έπρεπε να υπάρξουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε αυτές τις αποφάσεις. 

Πηγή: VETO, flitzani.gr


Διαβάστε επίσης:

Και αν ψάξετε περισσότερο θα βρείτε και άλλα, αποδεικνυόμενα ή μη, π.χ. φημολογούμενες συμφωνίες με τους συνδικαλιές της Ολυμπιακής για μεγάλες αποζημιώσεις, ή την άσκοπη ίδρυση νέων ΑΕΙ και ΤΕΙ στην εκλογική του περιφέρεια, ή αποφάσεις που συνέβαλαν στη διάλυση του ΟΣΕ κλπ.

Το γεγονός ότι συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε έναν διαπλεκόμενο ως Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για τη δημοτική αστυνομία, δεν μας εμπνέει καμία αισιοδοξία και μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και ανησυχία... Αλλά μη δίνετε σημασία, εμείς είμαστε προκατειλημμένοι....

Σημείωση: Την ευθύνη για τα αναγραφόμενα στα άρθρα που αναδημοσιεύονται έχει ο αρχικός συντάκτης, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ορισμένες από τις παραπομπές.